Притвор полицајцу осумњиченом за покушај убиства дјевојке у Дрвару

radiosarajevo.ba
Притвор полицајцу осумњиченом за покушај убиства дјевојке у Дрвару

Ливно - На приједлог кантоналног Тужилаштва, Кантонални суд у Ливну у уторак је 28-годишњем С. С. из Дрвара одредио мјеру притвора у трајању од мјесец због сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају.

Како су пренијели из Тужилаштва, осумњичени се терети да је 9. фебруара ове године у јутарњим сатима, као полицајац ПС Дрвар, након завршетка ноћне смјене, дошао у угоститељски објект “Шкорпион”, који се налази у Дрвару, чији је уједно и власник, те је стојећи за шанком и конзумирајући алкохолна пића у једном тренутку узео службени пиштољ свог колеге, који се налазио с њим у друштву, те из њега испалио један хитац према радници, 25-годишњој Ани Глогињи  из Дрвара, а која се налазила унутар шанка те јој је нанио прострелну рану прсишта.

Због тежине повреда, Глогиња је возилом Хитне помоћи пребачена у болницу др. Фра Миховил Сучић у Ливну, а након тога и у Клинички болнички центар Сплит.

Увиђај на мјесту догађаја обавили су припадници МУП-а Ливањског кантона и ПУ Дрвар, уз присуство и под надзором тужиоца.

Након доношења наредбе о провођењу истраге и испитивања осумњиченог, поступајући кантонални тужилац је поднио приједлог за одређивање мјере притвора.

Након одржаног рочишта, поводом одлучивања по приједлогу за одређивање притвора, поступајући судија донио је рјешење којим се осумњиченом одређује мјера притвора у трајању од мјесец дана.

Истрага против осумњиченог је у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана