Пријетње судији зауставиле процес Страживку

Небојша Томашевић
Пријетње судији зауставиле процес Страживку

Бањалука - Предсједник судског вијећа у предмету “Трезор” Сњежана Кудрић затражила је да се на општој сједници Окружног суда у Бањалуци одлучи да ли она може да суди у том процесу с обзиром на то да јој је првооптужени Синиша Страживук (50) недавно пријетио, сазнаје “Глас Српске”.

Због захтјева Кудрићеве, како сазнајемо, одгођена су два посљедња рочишта у овом предмету док се не одлучи о томе. Уколико судије на општој сједници одлуче да Кудрићева више не може да суди у предмету “Трезор”, овај случај ће морати почети из почетка.

Осим Страживука на оптуженичкој клупи су Милош Мрђан (43), Јовица Караћ (43), Томислав Кнежевић (43), Жељко Павловић (41), као и Ђорђе Ћулум (38) и Аљоша Галић (30). Терете их да су као организована група од 2008. до 2011. године починили више разбојништава на подручју Бањалуке, Приједора и Кнежева у којима су украли готово два милиона марака. Између осталог, оптужени су и за пљачку 1.035.230 КМ из Комерцијалне банке у центру Бањалуке.

Страживук је поруке судији Кудрић слао 3. новембра, од 15 до 22 часа, а међу њима су осим пријетећих биле и љубавне. Тако у једној од порука Страживук је написао “Гдје си љубави, чекам те”, да би већ у сљедећој “Шта је, фрка, препала си се? Све знам, гдје ти ради кћерка, а оним с логордом даћу деветку. Све ћу вас побити”. Страживук је због ових пријетњи ухапшен 5. новембра, а након тога је притворен.

Његова супруга Марина Страживук раније испричала да су полицајци претукли њеног супруга приликом хапшења.

- Полицајци су Синишу оборили и стајали му ногом на глави. Послије хапшења више пута му је позлило и долазила је и хитна помоћ. Тог понедјељка прије хапшења се уредно јавио у полицијску станицу на основу раније одређених судских мјера. Зашто тада није задржан мирним путем? Међутим, ово хапшење подсјећа на добро изрежиран филм - испричала је Марина Страживук.

Из бањалучког Окружног суда потврдили су да је судија Сњежана Кудрић у предмету “Трезор” доставила обавјештење о постојању разлога за непоступање у том случају. Одлука о томе ће бити донесена најкасније до понедјељка.

Удварање

Током рочишта за одређивање притвора због пријетњи судији Синиша Страживук је истакао да се удварао судији, те да је све била шала и да јој није пријетио.

- Све ово је схваћено другачије и није било никакве пријетње. Чак ме је у једној поруци питала “Је ли ово удварање или пријетња?” Рекао сам удварање. Немам саучесника у овоме, а све сам слао са свог телефона - казао је Страживук.

Њему је током тог рочишта позлило, па је морала да интервенише служба Хитне помоћи.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана