Преварант користио пасош умрлог човјека

nezavisne.com
Преварант користио пасош умрлог човјека

Требиње - Полиција у Требињу разоткрила је двојицу Македонаца, Васила Димовског (74) и Андреја Саздова (60), које сумњиче за више превара, а посљедње су починили у Требињу 30. априла, када су преварили једног Требињца за 10.000 марака, увјеривши га да ће ући у заједнички бизнис.

“Оперативним радом на терену полицијски службеници су идентификовали В.Д. и А.С., за које је утврђено да се ради о организованој криминалној групи која је користила лажне идентификационе документе. Према прикупљеним информацијама, дошло се до сазнања да се наведена лица дужи период баве извршењем кривичних дјела превара на подручју земаља бивше Југославије, као и земаља Европске уније, којом приликом су прибавили противправну имовинску корист у износу од више десетина хиљада марака”, саопштено је у Полицијској управи Требиње.

Занимљиво је да је један Македонац користио пасош умрлог човјека, држављанина Србије, и помоћу тог документа више пута прелазио државне границе у региону. Код њих је полиција пронашла већу количину новца, сатова и накита, за које се сумња да су их стекли преварама које су радили.

Како неки медији сазнају, Димовски и Саздов су једној особи из Требиња рекли да су представници телекомуникационе компаније и понудили јој да буде њихов заступник у том граду, за шта јој је наводно потребно 10.000 КМ. Да би уговорили посао, било је потребно да оштећени докаже да има тај новац. Након што је у коверти као доказ приложио поменуту суму новца, Македонци су замијенили коверте, при чему су узели ону с новцем, а превареном су оставили коверту са папирним марамицама.

Полиција је наведена лица предала Окружном јавном тужилаштву у Требињу, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу због сумње да су починили превару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана