Претучени дјечак из Добоја пуштен на кућно лијечење, Кинез остао без пасоша

nezavisne.com
Претучени дјечак из Добоја пуштен на кућно лијечење, Кинез остао без пасоша

Добој - Кинески држављанин Лин Џисонг (38), који је осумњичен да је претукао дванаестогодишњег дјечака, након хапшења је остао без пасоша, до окончања поступка не смије мрднути из Добоја, а на слободи ће пратити наставак овог случаја који је јавност дигао на ноге.

“То су мјере које немају одређено трајање, могу да трају до правоснажности пресуде, односно до упућивања на издржавање казне затвора, и суд контролише оправданост тих мјера свака два мјесеца”, појаснила је Ирена Пузић, бранилац власника кинеске радње пред којом се у понедјељак навече догодио инцидент.

Џисонг је по налогу Окружног јавног тужилаштва Добој ухапшен у четвртак ујутру, истог дана је из Полицијске управе Добој предат Тужилаштву, а након што је саслушан, судија за претходни поступак Основног суда му је изрекао мјере одузимања путних исправа, забрану путовања и забрану напуштања боравишта.

Током саслушања, сазнајемо, кинески држављанин је имао и службеног преводиоца, иако солидно говори српски језик, али како нам је објашњено, то је уобичајена процедура када је ријеч о страним држављанима.

Пасош му је одузет да не би побјегао из БиХ, у којој борави већ осам година и бави се трговином, односно да би се обезбиједило његово присуство у току кривичног поступка.

Дванаестогодишњи И.П. је у сриједу пуштен на кућно лијечење, каже његов отац Драган Продић.

“Упућен је психологу, затим упућен је на магнетну резонанцу једног дијела главе, тако да то лијечење апсолутно још није ни близу краја”, прича Продић.

Он је поновио да су његовом сину нанесене тешке тјелесне повреде, док бранилац кинеског држављанина  наводи да та квалификација зависи од медицинског вјештачења.

Из Тужилаштва је саопштено да је осумњичени у понедјељак око 18.30 испред трговачке радње у Улици краља Александра употребом силе и снаге тјелесно повриједио малољетно лице узраста 12 година, при чему је оштећено лице задобило тешке тјелесне повреде.

Након инцидента, у близини кинеске радње се свако вече може видјети полицијска патрола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана