Предмет који се односи на Жељка Карана биће приоритет

Срна
Предмет који се односи на Жељка Карана биће приоритет

Бањалука - Из Републичког јавног тужилаштва Срни је потврђено да је од Окружног јавног тужилаштва Бањалука преузет предмет који се односи на пријаву поднесену против Жељка Карана због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја и овлаштења, као и за несавјестан рад у служби.

Предмет је, како наводе, преузело Посебно одјељење овог тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

“Због великог интересовања јавности, овај предмет ће у наредном периоду бити приоритет Тужилаштва, а о исходу поступка јавност ће бити благовремено обавијештена”, рекла је портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић, додавши да за сада не може износити више детаља о том предмету.

Медији су незванично објавили да је Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске против директора Завода за судску медицину Жељка Карана поднијело кривичну пријаву бањалучком Окружном тужилаштву због сумње у злоупотребу у случају “Драгичевић”.

Нестанак двадесетједногодишњег Бањалучанина Давида Драгичевића пријављен је 18. марта, а његово тијело пронађено је 24. марта на ушћу ријечице Црквена у Врбас, у близини тврђаве Кастел у Бањалуци.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука донијело је 4. јула наредбу о спровођењу истраге против више НН лица због сумње да су 18. марта у Бањалуци напала Давида Драгичевића који је бјежао од њих и пао низ стрму обалу ријеке Црквене или су га нападачи гурнули, те је усљед утопљења наступила смрт.

У наредби из Окружног тужилаштва Бањалука наводе да постоје основи сумње да су та лица другог лишила живота, чиме би учинила кривично дјело убиство.

Након идентификације тијела, од 26. марта на бањалучком Тргу Крајине почела су окупљања грађана организована путем “Фејсбук” групе под називом “Правда за Давида”, која је, како је наведено, формирана с циљем доласка до истине и расвјетљавања случаја смрти Давида Драгичевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана