Предложен притвор осумњиченима за премлаћивање младића у Трну

Срна
Предложен притвор осумњиченима за премлаћивање младића у Трну

Бањалука- Након испитивања Бањалучанина Слободана Шкрбића (23) и Огњена Јовичића (19) из Лакташа, Окружно јавно тужилаштво Бањалука, предложило је Окружном суду у Бањалуци одређивање мјере притвора због постојања основане сумње да су починили кривично дјело разбојништво у стицају са кривичним дјелом тјелесна повреда и кривично дјело противправно лишење слободе.

Извјештајем је обухваћена и осумњичена Настасија Шкондрић (19), која је након испитивања од стране поступајућег тужиоца пуштена и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе.

Осумњичени се терете да су у понедјељак око 17,45 часова, у улици Николе Пашића у Трну, аутом пресрели оштећено лице Ј.Б., те га насилно увукли у ауто.

“Осумњичени су озбиљном пријетњом да ће напасти на живот и тијело Ј.Б., противправно држали у аутомобилу оштећеног и наставили кретање у правцу  „приједорске петље”, након чега су физички насрнули на оштећеног и нанијели му повреде у предјелу главе и тијела а потом од оштећеног узели новчаник са новцем, банковну картицу и мобилни телефон”, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Истичу да је тужилац ставио приједлог за одређивање мјере притвора  због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на саучеснике, те због нарочитих околности које оправдавају бојазан да би осумњичени могли поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће Судија за претходни поступак Окружног суда у  Бањалуци. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана