Потврђена оптужница против Зорана Марјановића, суђење за убиство Јелене на јесен

Агенције
Потврђена оптужница против Зорана Марјановића, суђење за убиство Јелене на јесен

Београд - Виши суд у Београду потврдио је оптужницу против Зорана Марјановића (39) која га терети да је 2. априла 2016. на насипу у Црвенки код Борче, убио супругу Јелену Марјановић.

Ријеч је о допуњеној оптужници Вишег тужилаштва из јуна.

Како је “Блиц” писао, Марјановић је оптужен за тешко убиство, али је у оптужници овога пута и свједочење Зоранове и Јеленине кћерке Јане које је дала крајем јуна.

Такође, прикупљени су нови докази који су потврдили сумње тужилаштва и полиције да је Марјановић убио своју супругу 2. априла 2016. године на насипу у Црвенки.

Како стоји у оптужници, Марјановић се са сада покојном супругом и тада петогодишњом ћерком Јаном 2. априла 2016. године око 17 сати довезао на насип у Борчи, након чега је Јелена отишла да трчи насипом, док је он остао са дјететом.

У оптужници пише да је “искористивши Јеленино повјерење, Зоран њу намамио да се спусте у подножје насипа на каналу, док је дијете остало на насипу”.

“Када су се спустили до канала, Зоран је Јелену најприје убо оштрим предметом у главу и у десни лакат, након чега је Јелена почела да бјежи травнатом површином. Тада је изгубила патику и мобилни телефон, као и гумицу којом јој је била везана коса. Марјановић ју је сустигао, стргао јој је горњи дио тренерке, а потом опет задао више удараца у главу, нањевши јој вишеструке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал. Прије смтри, Јелена је удахнула воду из канала”, наводи се даље у оптужници.

Како незванично преноси “Блиц“, од јесени се може очекивати и почетак суђења Зорану Марјановићу за тешко убиство, за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

Иначе, претходна оптужница против Зорана Марјановића подигнута је 9. фебруара ове године, међутим, њу је Виши суд 20. марта вратио тужилаштву и наложио да прибави одређене доказе ради бољег разјашњења стања ствари, а међу њима и да саслуша малољетну кћерку Марјановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана