Потврђена оптужница против Кинеза осумњиченог за премлаћивање дјечака

Глас Српске
Потврђена оптужница против Кинеза осумњиченог за премлаћивање дјечака

Добој - Основни суд у Добоју потврдио је оптужницу против држављанина Кине Лина Jинсонга (38) којом се терети за премлаћивање 12-годишњег И. П. из Добоја.

Он је иначе, власник кинеске продавнице и на терет му се ставља кривично дјело тјелесна повреда те му пријети казна до годину дана затвора.

Како је саопштено из Окружног јавног тужилаштва у Добоју, оптужени се терети да је 10. септембра ове године године око 18.30 часова испред трговачке радње у улици Краља Александра у Добоју, употребом силе и снаге тјелесно повриједио малољетно лице узраста 12 година.

Том приликом дјечак је задобио лаку повреду у виду нагњечине десног сљепочног предјела главе и десног лакта, те огуљотине коже лица, врата и оба лакта.

Уз оптужницу је суду тужилаштво је предложило да се кинеском држављанину продуже мјере забране напуштања боравишта, привремено одузимање путне исправе-пасоша и забрана путовања.

Како је раније за "Независне", испричао Драган Продић, отац претученог дјечака, њега је док се се враћао из школе претукао радник кинеске радње у близини школе у улици Краља Александра у Добоју.

Кинез је, према његовим ријечима истрчао из радње шчепао га за рамена, бацио на асфалт, а затим га подигао и његовом главом три пута ударио од метална врата.

"Њих четворица су се враћала из школе када је претучен, није ни бјежао јер није знао шта га је снашло. Мој син има повреде, хематоме, огреботине и лонгету на десној руци. Остављен је у болници на посматрању због неуролошких проблема јер му се вид дупла и сумњају на унутрашње повреде главе", казао је тада Продић.

Како је рекао наводно мушкарац је био испровоциран питањима и добацивањем дјеце, али истиче да нико нема право тако крвнички да претуче дијете од 12 година.

У нападу је учествовала и његова супруга Чен Џумеи која је другог дјечака ударила метлом, али против ње није подигнута оптужница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана