Потрага за Ружицом Бичвић: ГСС упутио важан апел грађанима Сарајева

faktor.ba
Потрага за Ружицом Бичвић: ГСС упутио важан апел грађанима Сарајева

Сарајево - За Сарајком Ружицом Бичвић, чији је нестанак породица пријавила у суботу, још се трага, потврђено је из Горске службе спашавања Нови Град Сарајево.

 

 

Ружица, која пати од деменције, посљедњи пут је виђена у петак око 18.30 сати код улаза у зграду на Тргу Вилијама Шекспира.

Припадници ГСС-а током протеклих дана широм града истакли су хиљаду летака са информацијама о несталој жени, уз фотографију и опис, али потрага засад још није дала резултат.

Из ГСС-а истичу да је у току урбана потрага за несталом, што је по себи специфично и у складу с тим подузимају се оперативне радње.

“Апелујемо на грађане да се укључе у потрагу јер урбане потраге су јако специфичне. Налажемо кућепазитељима у улазима стамбених зграда да се прегледају заједничке просторије у улазима, власницима предузећа и извођачима радова да просторије које су откључане на градилиштима, у шупама, помоћним објектима и слично, прегледају да се госпођа Ружица није склонила у споменуте просторије”, навели су из ГСС-а.

Из ГСС-а су раније поручили грађанима да прочитају опис Ружице Бичвић, а не само да погледају фотографију, те да приликом давања информација на друштвеним мрежама остављају своје контакт телефоне.

Како су казали, Ружица је врло комуникативна особа и вјероватно се шета исцрпљена градом, покушавајући доћи до куће. Навели су и да је раније у два наврата нестала на подручју Грбавице гдје је некада живјела, те да постоји вјероватноћа да се налази у том дијелу Сарајева.

Ружица је у тренутку нестанка на себи имала беж сако, кариране смеђе хлаче и црне тенисице. У руци је носила црвени цекер са знаком Царитаса.

Њена кћерка је на Facebookу написала и да често зна рећи како се зове Ружица Рубчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана