Поштар из Фоче узимао инвалиднине и пензије умрлих лица

Н. Б.
Поштар из Фоче узимао инвалиднине и пензије умрлих лица

Фоча - Поштар Жељко Дракул (46) из Фоче осумњичен је да је присвојио 32.000 КМ од инвалиднина, пензија и борачких додатака.

Радник “Пошта Српске” пријављен је Окружном тужилаштву у Требињу због сумње да је у периоду од фебруара 2013. до јануара ове године лажирао потписе девет особа које су преминуле, а које су раније примале новац намијењен најугроженијим категоријама становника.

- Поштар је на адресе доносио новац који је исплаћиван особама који су примали пензију, инвалиднину или борачки додатак. Када би схватио да је корисник тих средстава преминуо, фалсификовао је њихов потпис на списима који би доказивали да су новац примили. Тако је радио скоро пет година и присвојио 32.000 КМ - рекао је извор близак истрази и додао да је Дракул лажирао чак и потпис корисника новчаних средстава намијењених одликованом борцу. 

У Полицијској управи Фоча рекли су, наводећи иницијале, да Дракула терете да је проневјером и фалсификовањем докумената оштетио буџет Републике Српске за 32.000 КМ.

У “Поштама Српске” рекли су да је Дракул добио отказ.

- Због злоупотребе положаја и наношења штете трећим особама, против њега је покренут дисциплински поступак. Након утврђивања чињеница и признања кривице, утврдили смо да је Дракул крив, након чега смо му уручили отказ - навели су у “Поштама Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана