Породична трагедија код Горажда: Гласови му рекли да избоде оца у сну

Небојша Томашевић
Породична трагедија код Горажда: Гласови му рекли да избоде оца у сну

Горажде - Мухидин Коџага (54) из Коџага Поља код Горажда ножем је избо и усмртио оца Фадила (78) јер су му, како је након злочина изјавио, “гласови у глави рекли да то уради”.

Злочин је почињен јуче рано ујутро, а осумњичени Мухидин је након тога отишао код комшије Р. Ф. и испричао му шта је урадио. Комшија је позвао полицију која је брзо стигла и ухапсила осумњиченог. Шта се дешавало у кући оца и сина није детаљно познато јер су њих двојица били сами.

Према незваничним информацијама, Фадил има повреду на грудима и руци. Извор близак истрази је казао да се претпоставља да је између оца и сина прво дошло до свађе и туче и да се несрећни човјек бранио од насилника.

Тужилац Босанскоподрињског кантона Мирсад Билајац казао је да се злочин десио између поноћи и један сат.

- Син је усмртио оца тако што га је ножем убо у груди, а нанио му је и рану на рукама. Та повреда на руци указује на то да се жртва бранила. Осумњичени је казао да су му неки гласови рекли “удари га”, “ошамари га”, а онда је починио злочин - казао је тужилац Билајац, не наводећи друге детаље.

Додао је да ће осумњичени бити послат на неуропсихијатријско вјештачење како би било утврђено да ли је у вријеме злочина био урачунљив.

- Постоје индиције да је осумњичени раније лијечен, али то ћемо провјерити, као и све друге околности. Биће наређена и обдукција тијела страдалог како би био утврђен узрок смрти. За сада се ради о кривичном дјелу убиство - казао је Билајац.

Мјештани Коџага Поља кажу да су отац и син живјели сами годинама и да нису раније имали великих сукоба, због чега их је овај злочин шокирао. Појединци причају да су чули да се Мухидин некада лијечио на психијатрији од посљедица ПТСП-а, али нису сигурни у то. Предсједник мјесне заједнице Витковићи Бекрија Џевад казао је да отац и син нису до сада имали проблема, нити су их коме правили.

  • Коџага Поље је мало мјесто и ту има само неколико кућа, у којима живе старији. Од Горажда их дијели ријека Дрина - казао је Џевад Бекрија.

Побијена породица

Сличан стравичан злочин десио се крајем октобра 2015. године у селу Сухаче код Ливна, гдје је Анте Ниче усмртио мајку Луцу, глувонијему снаху Сандру и брата Матка.

Ниче је након злочина казао да му је током боравка у мостарском затвору, гдје био због породичног насиља, “виша сила” наредила да када изађе на слободу мора убити мајку, брата и снаху. Ниче је осуђен прошле године и изречена му је мјера психијатријског лијечења и чувања у здравственој установи. Утврђено је да је у вријеме убиства био неурачунљив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана