Policijska akcija “Vitorog”: Tatu majstor i supružnici rasturali drogu

Nevena Bunić
Policijska akcija “Vitorog”: Tatu majstor i supružnici rasturali drogu

Banjaluka - Policija je zaplijenila oko 54 kilograma skanka u akciji “Vitorog”, u kojoj je do sada uhapšeno šest osoba u Gradišci i Trebinju, a među njima je i Strahinja Tendžerić, tatu majstor iz Gradiške, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, pored Tendžerića, uhapšeni su i supružnici Davor i Željka Erceg, Sergej Tutnjilović, Slaviša Guskić i Nikola Prolić.

Policija ih tereti da su organizovano rasturali narkotike na području Srpske. Dvojica od uhapšenih u Gradišci pali su prilikom primopredaje droge na lokalnom putu na području te opštine u ponedjeljak uveče, što su i snimile kamere MUP-a RS.

Akciju “Vitorog” sproveli su Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva. U okviru ove akcije pretreseno je deset lokacija na području Srpske.

- U akciji je do sada zaplijenjeno 53,5 kilograma skanka, 35 grama kokaina te automatsko oružje sa pripadajući okvirima i municijom, kao i mobilni telefoni, SIM kartice te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - naveli su u MUP-u RS i dodali da su uhapšeni odranije poznati policiji.

Davor Erceg je posljednji put imao posla sa policijom u novembru prošle godine, kada je uhapšen zbog krijumčarenja migranata. Kontrolom njegovog automobila na putu u Gradišci policija je tada pronašla šest migranata koji nisu imali potvrde o iskazanoj namjeri za azil u BiH.

Prolić je poznat po krađama u Gradišci. Prije četiri godine uhapšen je zbog sumnje da je sa tada trudnom nevjenčanom suprugom provalio i opljačkao kuću u Gornjim Karajzovcima na području ove opštine. Ovi supružnici su tokom provale pronašli bankovne kartice kojima su podigli oko 3.500 maraka, a ukrali su i pištolj, rezervne ključeve “audija” i pomoćnih objekata. Kod Prolića je zatečeno oko 1.500 KM, kao i PIN kodovi ukradenih kartica. Odležao je nekoliko godina u zatvoru zbog raznih razbojništava, a u jednom slučaju je sa još trojicom napao pastiricu u banjalučkom selu Šimići i ukrao joj četiri ovce.

Tutnjilović je policiji poznat po švercu droge, a 2012. godine je osuđen na tri godine i šest mjeseci u banjalučkom Okružnom sudu zbog preprodaje marihuane.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da je akcija  “Vitorog” vođena više mjeseci i da su u njoj radili prikriveni istražioci MUP-a Srpske.

- Riječ je o složenoj operativnoj akciji koja je rezultirala hapšenjem šest lica. Još tragamo za određenim brojem lica povezanim sa tim krivičnim djelom - naveo je Lukač.

Osumnjičeni u bjekstvu

U MUP-u RS rekli su da se akcija “Vitorog” nastavlja i da su pojedini osumnjičeni u bjekstvu.

- Uhapšena šestorka će nakon ispitivanja biti predata u nadležnost Republičkom tužilaštvu RS - naveli su u MUP-u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana