Полиција истражује убиство у селу Диздарлије код Козарске Дубице

Небојша Томашевић
Полиција истражује убиство у селу Диздарлије код Козарске Дубице

Козарска Дубица - Полиција трага за особом која је хицем из пушке усмртила Милу Тубића (66) у близини његове куће у селу Диздарлије код Козарске Дубице.

Злочин је почињен у суботу, а према незваничним информацијама, Тубић је погођен са више хитаца. Његово беживотно тијело је пронашла супруга Рада 50 метара од куће. Полицији је убиство пријављено око 14 часова.

- Прегледом тијела убијеног утврђено је да га је један метак погодио у врат, али има рана и на грудном кошу. На мјесту злочина пронађене су четири пушчане чауре. Оружје није пронађено. Тек када буду завршене истрага и обдукција, знаћемо да ли га је убица напао с леђа или се десио неки сукоб - рекао је извор близак истрази.

Додао је да злочин нико није видио, али је један комшија страдалог рекао да је ујутру чуо неке пуцње, мада није знао о чему се ради. Незванично сазнајемо да је полиција саслушала неколико особа за које се претпоставља да би могле имати неке информације о убиству, међутим, мотив злочина и осумњичени за сада нису још откривени.

Мјештани Диздарлија и познаници породице Тубић казали су да не знају, нити могу да претпоставе шта би могао бити мотив убиства.

- Миле је био душа од човјека, поштен и миран, а никада се ни с ким није свађао. Никоме није ништа дуговао у селу. Сви смо у шоку и не знамо зашто би ово неко урадио - рекла је једна комшиница породице Тубић, не желећи да јој помињемо име.

Према њеним ријечима, кобног дана Миле је рано ујутро са супругом Радом попио кафу, а потом отишао да бере гљиве.

- Рекао јој је да припреми доручак док се не врати. Пошто се дуго није појављивао, отишла је да га тражи. Пронашла га је мртвог како лежи код потока у близини њихове штале и куће - казала је ова комшиница.

У Полицијској управи Приједор, наводећи иницијале, потврдили су да је Тубић убијен и да истражују ко је починио злочин.

- Увиђају је присуствовао дежурни тужилац Окружног тужилаштва Приједор. У току је истрага с циљем расвјетљавања свих околности овог случаја и проналаска онога ко је починио убиство - рекла је портпаролка ПУ Приједор Весна Пачариз.

Породичан човјек

Познаници Миле Тубића кажу да је он био миран породичан човјек који се бавио пољопривредом.

- Са супругом Радом стекао је два сина, који су ожењени. Синови су недавно направили кућу у Дубици, али не знам да ли сада живе скупа. Миле има још и брата. Сви у селу жале што се ово десило, а нико не зна разлог. Сад нас је страх јер је неко непознат убио мирног и поштеног човјека - рекао је један од комшија убијеног.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана