Policajac zanijemio pred tužiocem

N. T.
Policajac zanijemio pred tužiocem

Prijedor - Policajac Goran Jeličić (50) iz Kozarske Dubice, koji je uhapšen zbog sumnje da je prije 13 godina ubio sugrađanku i poznanicu Irenu Predojević (28) i zapalio njeno tijelo, pred tužiocem se branio ćutanjem, saznaje “Glas Srpske”.

Njemu je zbog ovog zločina, ali i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, u petak predložen jednomjesečni pritvor.

- Prijedlog za pritvor upućen je Okružnom sudu zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao da utiče na svjedoke i uništi dokaze. Takođe, postoji bojazan da bi njegovo puštanje dovelo do remećenja reda i mira, s obzirom na način izvršenja i težinu krivičnog djela - kazao je glavni tužilac Okružnog tužilaštva u Prijedoru Mladen Mitrović.

Istakao je da istraga još traje i treba uraditi određena vještačenja i prikupiti još dokaza, pa ne može da iznosi više informacija. Jeličićev advokat Željko Gnjatović kazao je da za sada nisu i neće još iznositi odbranu.

- Ne mogu vam ništa više reći, bio sam s njim svega deset minuta. Ročište po prijedlogu za pritvor održaće se sutra i tek nakon toga moći ću nešto više da kažem - rekao je u petak Gnjatović.

Jeličića sumnjiče da je Irenu usmrtio u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine, nakon što ju je svojim “golfom” povezao kući. Kobne noći djevojka je s prijateljicama bila u nekoliko kafića, a oko ponoći su krenule kući. Rastale su se na raskrsnici kod benzinske pumpe u blizini izbjegličkog naselja Petra Pecije, u kojem je Irena stanovala. Tu ju je, kako se sumnja, pokupio Jeličić i umjesto kući, odvezao na lokalni put, gdje ju je zadavio, a zatim bacio njeno tijelo na deponiju i zapalio kako bi prikrio tragove. Jeličić je zbog ovog monstruoznog zločina ispitivan nakon pronalaska tijela ubijene, ali je tada imao alibi, za koji je nedavno utvrđeno da “ne pije vode”. Alibi mu je dala supruga, koja je to nedavno povukla pritisnuta dokazima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana