Полицајац ван дужности ухватио малољетног разбојника у Бањалуци

Срна
Полицајац ван дужности ухватио малољетног разбојника у Бањалуци

Бањалука - Седамнаестогодишњи Бањалучанин осумњичен је да је у суботу навече око 22:00 сати, уз пријетњу ножем, опљачкао један маркет у овом граду и том приликом украо 8.400 КМ.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, њега је недуго након извршеног разбојништва уочио и ухватио полицајац који у том тренутку није био на дужности.

Задржао га је до доласка полицијских службеника надлежне полицијске станице који су га привели и утврдили да се ради о седамнаестогодишњаку из Бањалуке.

“Наиме, 15.12.2018, године око 22,00 часа, непознато маскирано лице, за које је касније утврђен идентитет, је уз пријетњу употребе ножа према радницама маркета у Улици Слободана Кустурића, отуђило новац у износу од око 8.400,00 КМ, те се трчећи удаљило у непознатом правцу, чиме се сумњичи да је извршило кривично дјело 'Разбојништво'. Код малољетника је пронађен отуђени новац, обавијештен је тужилац за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се у складу са одредбама Закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку предузму потребне радње у циљу документовања наведеног кривичног дјела те да се у редовној процедури достави извјештај”, наводи се у саопштењу ПУ Бањалука.

Закључује се да је у току рад на утврђивању повезаности малољетника са другим извршеним кривичним дјелима “Разбојништво” на подручју поменуте Полицијске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана