Полицајац узео 50 евра “на кафу” да опрости прекршај

Небојша Томашевић
Полицајац узео 50 евра “на кафу” да опрости прекршај

Бањалука - “Господине Гарибовићу, да не правимо проблеме и вама и нама, да скратимо муке. Даћете нам на кафу”, а затим ми је пружио новине у које сам ставио 50 евра и он је узео, испричао је у бањалучком Окружном суду Есад Гарибовић из Кључа на суђењу полицајцу Милану Трбојевићу (46) из Костајнице, оптуженом за примање мита.

- Враћао сам се из Словеније “аудијем А4” и када сам прешао из Хрватске у БиХ, у Костајници ме зауставио полицајац. Рекао је да сам прошао кроз црвено свјетло. Када сам му одговорио да нема семафора, он ми је појаснио да нисам поштовао знакове полицајца у раскрсници и да одем паркирати ауто те дођем до њега, а узео ми је возачку дозволу - казао је Гарибовић.

Додао је да је тако и поступио те је након паркирања отишао до службеног полицијског возила, гдје му је полицајац тражио и узео мито.

- Претпостављам да је оптужени тај полицајац, не бих га познао да га сретнем у граду, али је то он. Тај случај сам пријавио јер сам био изреволтиран његовим поступком. Дао сам му 50 евра јер нисам имао мању новчаницу - појаснио је Гарибовић. Полицајац који је радио с оптуженим Ранко Малеш изјавио је да није видио да је Трбојевић заустављао и контролисао Гарибовићев аутомобил.

Оптужница терети Трбојевића да је мито узео 11. марта ове године када је у Костајници у близини границе са Хрватском зауставио “ауди А4” који је возио Есад Гарибовић. Тада је од њега узео возачку дозволу због наводно почињеног прекршаја, а затим је тражио и узео мито од 50 евра да га не би казнио. По добијању новца вратио је Гарибовићу возачку дозволу и пожелио му срећан пут.

Оптужени Трбојевић запослен је у Полицијској станици Костајница, а тренутно се налази у полицијској мисији на Кипру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана