Полицајац присвојио мобилни и новац

nezavisne.com
Полицајац присвојио мобилни и новац

Бањалука - Основни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Бањалучанина Дарија Ћулума (41), због продуженог кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења у стицају са кривичним дјелом фалсификовање или уништавање службене исправе.

Њега сумњиче да је као полицијски инспектор у октобру 2017. године из Полицијске станице у Поткозарју из службених просторија узео мобилни телефон Huawei P9 Lite.

Телефон је био власништво Ц.Г. те је одузет од А.Н. због утаје, а Ћулум га је задржао за себе и сачинио потврду да га је вратио Ц.Г.

Сумњиче га и да је лани у јануару као инспектор у овој станици увјерио П.Н. да је за њега најбоље да М.Н. намири штету насталу у догађају из јануара те године те од П.Н. узео 600 КМ на име обештећења М.Н., а новац задржао за себе.

Такође, сумњиче га и да је лани у августу на истом радном мјесту  увјерио Љ.Д. да због грешке у потврди о враћању предмета женске торбе и 320 КМ мора те предмете да му врати, а да ће јој он сутрадан вратити новац, дошао пред њену кућу гдје му је дала 310 КМ и потписала другу потврду, након чега је он новац присвојио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана