Pokvareni frižider usmrtio staricu u Modriči

Nevena Bunić
Pokvareni frižider usmrtio staricu u Modriči

Modriča - Zorka Stanojević (79) iz Modriče nastradala je u požaru koji je izbio u njenoj kući u Studeničkoj ulici u toj opštini, a vatru je izazvao neispravan frižider, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u utorak, a tijelo starice pronašla je njena komšinica, koja ju je obilazila.

Kvar na elektromotoru frižidera bio je koban za Stanojevićevu, koja je preminula zbog trovanja dimom. Vatra nije zahvatila tijelo starice.

- Nesrećna žena je nastradala dok je spavala u dnevnom boravku, koji je spojen sa kuhinjom. U toj prostoriji nalazio se i stari frižider, koji je u jednom trenutku planuo zbog kvara. Dim se ubrzo proširio dnevnim boravkom, a starica je najverovatnije preminula u snu od trovanja ugljen monoksidom - rekao je izvor blizak istrazi.

Požar se nije proširio jer se frižider nalazio u ćošku, koji je bio obložen pločicama, pa se vatra sama ugasila. Ipak, komšinica koja je pronašla tijelo pozvala je vatrogasce, jer je osjetila miris dima i čađi, ali nije bilo potrebe za intervencijom.

Ubrzo su stigle ekipe policije i Hitne pomoći, a ljekar mrtvozornik je konstatovao smrt.

- Obavili smo uviđaj u prisustvu doktora mrtvozornika Doma zdravlja Modriča i inspektora za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara. Utvrdili smo da je do požara najvjerovatnije došlo zbog kvara na elektromotoru frižidera - naveli su u Policijskoj upravi Doboj i dodali da je o slučaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu.

Stanojevićeva je živjela sama. Suprug joj je preminuo prije nekoliko godina. Nije imala djece, a komšinica koja je pronašla njeno tijelo redovno ju je obilazila.

Nažalost, nije rijetkost da stariji stanovnici Srpske okončaju život u vatrenim stihijama.

Posljednji slučaj desio se prije samo dvije sedmice u Kremni kod Prnjavora gdje je nastradao Milan Stanić (81). Starac je izgorio u požaru koji je izbio u njegovoj kući, a vatru je, kako se pretpostavlja, izazvala svijeća. Komšije kažu da je polupokretni starac živio sam u trošnoj kući, koju je uglavnom osvjetljavao pomoću svijeće. Pretpostavlja se da ga je prevario san, a da je svijeća izazvala požar. Vatrogasci su pronašli ugljenisano tijelo u blizini kreveta. Vjeruje se da je starac ustao i pokušao da potraži izlaz, ali su mu ogroman dim i vatra ugasili život, uprkos brzoj intervenciji komšija i vatrogasaca.

Bolest

Prema nezvaničnim informacijama, preminula starica je bila bolesna i pomalo dementna.

- Prije nekoliko godina preživjela je moždani udar, koji je sigurno ostavio posljedice - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana