Покварени фрижидер усмртио старицу у Модричи

Невена Бунић
Покварени фрижидер усмртио старицу у Модричи

Модрича - Зорка Станојевић (79) из Модриче настрадала је у пожару који је избио у њеној кући у Студеничкој улици у тој општини, а ватру је изазвао неисправан фрижидер, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у уторак, а тијело старице пронашла је њена комшиница, која ју је обилазила.

Квар на електромотору фрижидера био је кобан за Станојевићеву, која је преминула због тровања димом. Ватра није захватила тијело старице.

- Несрећна жена је настрадала док је спавала у дневном боравку, који је спојен са кухињом. У тој просторији налазио се и стари фрижидер, који је у једном тренутку плануо због квара. Дим се убрзо проширио дневним боравком, а старица је највероватније преминула у сну од тровања угљен моноксидом - рекао је извор близак истрази.

Пожар се није проширио јер се фрижидер налазио у ћошку, који је био обложен плочицама, па се ватра сама угасила. Ипак, комшиница која је пронашла тијело позвала је ватрогасце, јер је осјетила мирис дима и чађи, али није било потребе за интервенцијом.

Убрзо су стигле екипе полиције и Хитне помоћи, а љекар мртвозорник је констатовао смрт.

- Обавили смо увиђај у присуству доктора мртвозорника Дома здравља Модрича и инспектора за експлозивне материје и послове заштите од пожара. Утврдили смо да је до пожара највјероватније дошло због квара на електромотору фрижидера - навели су у Полицијској управи Добој и додали да је о случају обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у овом граду.

Станојевићева је живјела сама. Супруг јој је преминуо прије неколико година. Није имала дјеце, а комшиница која је пронашла њено тијело редовно ју је обилазила.

Нажалост, није ријеткост да старији становници Српске окончају живот у ватреним стихијама.

Посљедњи случај десио се прије само двије седмице у Кремни код Прњавора гдје је настрадао Милан Станић (81). Старац је изгорио у пожару који је избио у његовој кући, а ватру је, како се претпоставља, изазвала свијећа. Комшије кажу да је полупокретни старац живио сам у трошној кући, коју је углавном освјетљавао помоћу свијеће. Претпоставља се да га је преварио сан, а да је свијећа изазвала пожар. Ватрогасци су пронашли угљенисано тијело у близини кревета. Вјерује се да је старац устао и покушао да потражи излаз, али су му огроман дим и ватра угасили живот, упркос брзој интервенцији комшија и ватрогасаца.

Болест

Према незваничним информацијама, преминула старица је била болесна и помало дементна.

- Прије неколико година преживјела је мождани удар, који је сигурно оставио посљедице - рекао је извор “Гласа Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана