Покушао прегазити полицајца и службеника

nezavisne.com
Покушао прегазити полицајца и службеника

Добој - Полицајац и радник Дирекције за изградњу и развој града (ДИРГ) умало да изгубе главу радећи свој посао уклањања непрописно паркираних возила, јер се Добојлији Бориславу Ђурковићу (72) није свидјело то што су га упозорили да свој аутомобил крајслер не може паркирати на тротоару у Видовданској улици.

Наиме, у понедјељак ујутро док су двојица службеника радила свој посао, премјештала непрописно заустављено и пракирано возило уз помоћ “паука”, Ђурковић је ауто зауставио испред возила које је премјештано са тротоара.

“Након што је наведеном возилу пришао полицијски службеник у намјери да возача упозори да на том мјесту не може да паркира возило, исти је наглим стартовањем покренуо аутомобил у правцу полицијског службеника и радника ДИРГ-а, који су успјели избјећи контакт са неведеним возилом”, саопштено је из Полицијске управе Добој.

Према ријечима очевидаца, станара зграда у Видовданској улици, трагедија је избјегнута зато што су полицајац и радник ДИРГ-а стајали са стране, тако да их Ђурковић није успио оборити, а након што је насрнуо на њих двојицу, притиснуо је папучицу гаса до даске и великом брзином кренуо ка центру града.

“На лице мјеста је упућена патрола службеника Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, који су у Видовданској улици пронашли наведено возило, те идентификовали возача”, наводе из полиције, те додају да је возач потом ухапшен, а његов ауто је одузет као средство напада.

Након комплетирања предмета, наводе у ПУ Добој, Окружном јавном тужилаштву у Добоју биће достављен извјештај против бахатог возача о извршеном кривичном дјелу угрожавање сигурности.

На мети Ђурковића, који је, како наводе упућени, приватни предузетник, био је млади полицајац који однедавно ради у Полицијској управи Добој, те искусни радник ДИРГ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана