Počelo suđenje dvojcu koji je pretukao poznanika u Trna kod Laktaša

Nebojša Tomašević
Počelo suđenje dvojcu koji je pretukao poznanika u Trna kod Laktaša

Banjaluka - Noćima ne mogu zaspati, pijem lijekove i bojim se svega otkako sam preživio napad, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu Bogoljub Jovičić iz Trna kod Laktaša na suđenju svojim otmičarima optuženima Slobodanu Škrbiću (22) iz Banjaluke i Ognjenu Jovičiću (18) iz Trna kod Laktaša.

Bogoljub je je do detalja ispričao kako ga je 11. februara ove godine oteo Škrbić, a zatim zajedno s njegovim rođakom Ognjenom pretukao zbog duga od 150 KM koji on ne priznaje.

- Škrbić me automobilom “džeta” presreo u Trnu, izašao iz vozila i počeo da galami. Rekao mi je “Sada sam te uhvatio i nećeš bježati, ulazi u auto, vidjećeš svoje”. Na silu me ugurao na zadnje sjedište automobila. Zatim je krenuo i putem telefona pozvao Ognjena Jovičića i rekao “Uhvatio sam ovog malog, izađi da te pokupim” - kazao je Bogoljub Jovičić.

Dodao je da ga je  Škrbić odvezao do Glamočana gdje u auto ušao Ognjen, a nakon toga su se odvezli do Prijedorske petlje u Banjaluci.

-  Škrbić me u autu ošamario, a kada smo došli na prijedorsku petlju zaustavio je vozilo otvorio vrata i rekao da izađem. Udario me pesnicom i prevrnuo sam na sjedalu. Izvukao me napolje pa su me on i Ognjen nastavili da tuku. Šutirali su me nogama dok sam ležao. Bio sam uplašen, ošamućen i sada imam posljedice od toga - ispričao  je Bogoljub.

Prema njegovim riječima, tortura tu nije prestala već su ga njegovi otmičari ponovo vratili u vozilo i rekli mu da ga voze u šumu u Mišin Han gdje će ga vezati za drvo.

- Škrbić je u autu rekao da mu sada umjesto 150 dugujem 250 KM što nisam želio da to platim. Ognjen, koji je sjedio pored mene rekao je da izvadim sve iz džepova pa sam mu dao novčanik u kome je bilo 50 KM, telefon “samsung” i još 20 KM koje su bile mimo novčanika. Govorili su mi “sad ćeš vidjeti šta će biti”. Bojao sam se i pokušao sam izaći iz vozila kada su stali na pumpi u Dragočaju, ali mi nije dao Škrbić - kazao je Boljogub i dodao da se slobode dokopao tek kad je nekako tokom vožnje uspio da otvori vrata i iskoči iz auta te ode do pomenute pumpe i sve prijavi policiji.

Škrbića i Ognjena Jovićića banjalučko Okružno tužilaštvo tereti za razbojništvo i nanošenje tjelesne povrede. Optužnica protiv njih podignuta je i potvrđena u martu.

Poznat policiji

Slobodan Škrbić je odranije poznat policiji po nasilju i učešću u tuči. On je u decembru 2017. izboden nožem u jednom kafiću u Trnu. Nakon istrage tog slučaja, njegov poznanik Dragan Kovjenić je optužen za pokušaj ubistva i u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na godinu  zatvora. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana