Почело суђење двојцу који је претукао познаника у Трна код Лакташа

Небојша Томашевић
Почело суђење двојцу који је претукао познаника у Трна код Лакташа

Бањалука - Ноћима не могу заспати, пијем лијекове и бојим се свега откако сам преживио напад, казао је у бањалучком Окружном суду Богољуб Јовичић из Трна код Лакташа на суђењу својим отмичарима оптуженима Слободану Шкрбићу (22) из Бањалуке и Огњену Јовичићу (18) из Трна код Лакташа.

Богољуб је је до детаља испричао како га је 11. фебруара ове године отео Шкрбић, а затим заједно с његовим рођаком Огњеном претукао због дуга од 150 КМ који он не признаје.

- Шкрбић ме аутомобилом “џета” пресрео у Трну, изашао из возила и почео да галами. Рекао ми је “Сада сам те ухватио и нећеш бјежати, улази у ауто, видјећеш своје”. На силу ме угурао на задње сједиште аутомобила. Затим је кренуо и путем телефона позвао Огњена Јовичића и рекао “Ухватио сам овог малог, изађи да те покупим” - казао је Богољуб Јовичић.

Додао је да га је  Шкрбић одвезао до Гламочана гдје у ауто ушао Огњен, а након тога су се одвезли до Приједорске петље у Бањалуци.

-  Шкрбић ме у ауту ошамарио, а када смо дошли на приједорску петљу зауставио је возило отворио врата и рекао да изађем. Ударио ме песницом и преврнуо сам на сједалу. Извукао ме напоље па су ме он и Огњен наставили да туку. Шутирали су ме ногама док сам лежао. Био сам уплашен, ошамућен и сада имам посљедице од тога - испричао  је Богољуб.

Према његовим ријечима, тортура ту није престала већ су га његови отмичари поново вратили у возило и рекли му да га возе у шуму у Мишин Хан гдје ће га везати за дрво.

- Шкрбић је у ауту рекао да му сада умјесто 150 дугујем 250 КМ што нисам желио да то платим. Огњен, који је сједио поред мене рекао је да извадим све из џепова па сам му дао новчаник у коме је било 50 КМ, телефон “самсунг” и још 20 КМ које су биле мимо новчаника. Говорили су ми “сад ћеш видјети шта ће бити”. Бојао сам се и покушао сам изаћи из возила када су стали на пумпи у Драгочају, али ми није дао Шкрбић - казао је Бољогуб и додао да се слободе докопао тек кад је некако током вожње успио да отвори врата и искочи из аута те оде до поменуте пумпе и све пријави полицији.

Шкрбића и Огњена Јовићића бањалучко Окружно тужилаштво терети за разбојништво и наношење тјелесне повреде. Оптужница против њих подигнута је и потврђена у марту.

Познат полицији

Слободан Шкрбић је одраније познат полицији по насиљу и учешћу у тучи. Он је у децембру 2017. избоден ножем у једном кафићу у Трну. Након истраге тог случаја, његов познаник Драган Ковјенић је оптужен за покушај убиства и у бањалучком Окружном суду осуђен на годину  затвора. Пресуди је претходио споразум о признању кривице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана