Почело суђење Радивоју Савићу из Градишке: Признао да је ножем избо познанике

Небојша Томашевић
Почело суђење Радивоју Савићу из Градишке: Признао да је ножем избо познанике

Бањалука - Радивој Савић (30) из Градишке признаје да је ножем избо познанике Слободана Васиљевића (30) и Милана Панића (27) те тражи нагодбу с тужиоцем.

Његов адвокат Марица Ђулум изјавила је у бањалучком Окружном суду да је бањалучком Окружном тужилаштву упутила приједлог за закључење споразума о признању кривице. Оптужница Савића терети за покушај убиства Васиљевића и тешко повређивање Панића.

- Оптужени жели да призна кривицу по наводима оптужнице и надам се да ћемо са тужилаштвом постићи договор. Тражим да суђење буде одгођено док се не договоримо о признању - казала је Ћулум.

Након тога у суду су саслушани оштећени Васиљевић и Панић како би се изјаснили да ли траже накнаду штете за повреде и претрпљени страх. Обојица су изјавили да од Савића не траже ништа, а да одлуку о његовом кажњавању препуштају судијама. Након тога предсједник судског вијећа Бранимир Јукић суђење је одгодио за почетак јула, до када би оптужени и тужилаштво требало да закључе споразум о признању кривице.

Бањалучко Окружно тужилаштво терети Савића да је 17. јануара напао Васиљевића и Панића  у кафани “Дејанац” на бензинској пумпи у Чатрњи код Градишке и избо их ножем. Тог дана, наводи се у оптужници, Савић је прво прилазио њиховом столу у кафани и провоцирао их те им пријетио да ће их убити и заклати.

- Након краће расправе, они су га избацили напоље и он је испред кафане ударио песницом Панића, а он му је вратио ударац. Тада се све смирило и оптужени Савић је отишао, а Васиљевић и Панић су се вратили за кафански сто. Недуго затим, Савић се вратио и ушао у кафану носећи нож у руци. Одмах након уласка насрнуо је на Васиљевића, кога је убо у груди и нанио му тешку повреду, а затим је напао Панића и посјекао га по леђима, иако га је он, бранећи се, успио ударити столицом - стоји  у оптужници.

Савић је након напада побјегао, а рањени младићи су превезени у болницу у Градишци, гдје им је указана љекарска помоћ. Цијели случај је убрзо пријављен полицији, која се дала у потрагу за Савићем, а сат касније су га пронашли и ухапсили. Током хапшења он је био пијан, а алко-тестом су му измерена 1,83 промила алкохола у крви.

Досије

Оптужени Радивој Савић има одраније кривични досије и осуђиван је три пута на условне казне. Пресуде су му изрицане  2009., 2010. и 2011. године  због крађе и продаје оружја. Тренутно се против њега не води други кривични поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана