Почело обновљено суђење специјалцима, свједоци неће да причају

nezavisne.com
Почело обновљено суђење специјалцима, свједоци неће да причају

Бањалука - Обновљено суђење тројици бивших специјалаца и Олегу Банди, оптуженим за пљачку 617.000 КМ на аутопуту Бањалука - Градишка, почело је великим проблемом, јер двојица свједока нису жељели да одговарају на питања.

Како јавља новинар “Независних”, свједочити су требали Горан Јањуз и Данијел Кузмић, који су раније осуђени за то филмско разбојништво, али су на већину питања ћутали.

Јањуз је, тобоже, рекао да је изјаве које је раније давао - давао под притиском.

“Бојим се за сопствени живот. Изјаве нисам давао својом вољом. Бојим се да се још дуже излажем опасности”, рекао је Јањуз.

Када га је тужилац Живана Бајић покушала испитати, није желио да одговара на питања о пљачки.

Судија Сњежана Кудрић, која сада суди у овом предмету, питала га је да ли му неко пријети, и ко, али ни на то није одговорио.

Кузмић је само гледао у тужиоца, а када му је Кудрићева запријетила казном која може износити и до 30.000 КМ, ни тада није поклекнуо. Кажњен је потом са 5.000 марака, а у судници је прочитан његов ранији исказ, по којем га је бивши специјалац Александар Поповић врбовао да им дојави када креће транспорт новца из Бањалуке у Загреб.

Осим Поповића, поново се суди и његовим радним колегама Владану Малићу и Горану Парашу, те Олегу Банди. Они су већ двапут осуђени у Окружном суду Бањалука, али су виши судови те пресуде укидали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана