Плин разорио викендицу инспекторке у Бањалуци

nezavisne.com
Плин разорио викендицу инспекторке у Бањалуци

Бањалука - Јасминки Чапљак (58), инспекторки рада у Градској управи града Бањалука, у експлозији је уништена викендица у Пријечанима, а досадашњи резултати истраге указују да је за све крив - плин.

О каквој је експлозији ријеч, свједочи и податак да су дијелови објекта, попут летава, пронађени неколико десетина метара даље. Изузев темеља, који је остао читав, скоро све остало је претрпјело велика оштећења.

Кров није оштећен, али је зато већи дио здања дословно ишчупан из земље, тако да је викендица остала ни на небу ни на земљи. Наиме, један њен дио остао је на тлу, а други је одигнут од земље неколико метара, па од санације, по свему судећи, нема ништа.

Досадашњом истрагом је утврђено да је плин остао отворен, те се, како је тежи од ваздуха, спустио на тло.

“Потом је усљед електицитета уређаја дошло до варничења и експозије, односно урушавања викендице”, кажу извори блиски истрази, те додају да у објекту у тим моментима није било никог, тако да повријеђених нема.

И сама Чапљакова, која ради у Одјељељу за инспекцијске послове града Бањалука, дала је изјаву полицији, у којој је и изнијела претпоставку да је експлозију изазвала остављена плинска боца, коју је држала испред викендице.

Из Градске управе рекли су да, према њеној изјави, у протеклом периоду није имала никаквих неугодности, нити је примала пријетње било које врсте. Градска управа од полиције очекује да истражи овај случај и утврди тачан узрок експлозије.

Из полиције су потврдили да су претпоставке инспекторке оправдане, односно да увиђајем нису уочени трагови који упућују на дјеловање експлозивне направе, те да је до експлозије дошло због испуштања гаса из боце за домаћинство.

“Сви трагови на лицу мјеста су изузети и биће предмет вјештачења”, казали су из ПУ Бањалука.

Мјештани Пријечана, који живе недалеко од мјеста гдје се налази(ла) викендица инспекторке, кажу да су у четвртак чули снажну експлозију.

“Био сам на ливади, а онда је одједном одјекнуло. Баш се јако чуло, али нисам прилазио тој викендици, нити ме занима шта се десило. Гледам своја посла. Та викендица је усамљена, у шуми, али недалеко од ње имате још доста сличних објеката. Око пола километра даље је и викендица Младена Иванића, члана Предсједништва БиХ”, каже за “Независне” један мјештанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана