Плавшић изрешетао првог комшију због давних свађа

Небојша Томашевић
Плавшић изрешетао првог комшију због давних свађа

Козарска Дубица - Бранислав Плавшић (28) из Диздарлија код Козарске Дубице признао је да је са више хитаца из аутоматске пушке у суботу изрешетао првог комшију Милу Тубића (66), сазнаје “Глас Српске”.

Он је откривен само три дана након злочина захваљујући даноноћном раду тужилаца Окружног тужилаштва у Приједору и полиције. Плавшића је полиција ухапсила у понедјељак, а јуче је званично осумњичен за ово убиство.

Према незваничним информацијама он је овај злочин починио због ранијих сукоба које је имао са Тубићем, за које се у први мах није ни знало. Како сазнајемо Плавшић и Тубић су прве комшије и дијели их само ограда, а у посљедње вријеме нису се сукобљавали.

- Мало који траг је водио ка Плавшићу, јер за нетрпељивост између њих двојице прије злочина није нико знао. Наводно су некада раније имали неке размирице и сукобе због земље. Ваљда су то биле уобичајене комшијске размирице - казао је извор близак истрази.

Он је додао да Плавшић није порицао да стоји иза злочина.

- Све је признао и испричао да је тога дана отишао према мјесту гдје је сазнао да је отишао Тубић. Када га је сусрео испалио је у њега више метака. Након тога се вратио и пушку сакрио у кућу, гдје је и пронађена - рекао је овај извор.

Тубић је на дан злочина отишао од куће да бере гљиве, а супрузи Ради је казао да припреми доручак. Пошто се дуго није појављивао, забринута жена је отишла да га тражи. Пронашла га је мртвог поред потока у близини њихове штале и куће. Прегледом тијела је утврђено да га је један метак погодио у врат и да има више рана на грудном кошу.

Да је ово убиство расвијетљено потврђено је на јучерашњој ванредној конференцији за новинаре приједорске полиције и главног тужиоца Окружног тужилаштва Приједор Младена Митровића. Начелник Полицијске управе Приједор Далибор Иванић казао је да је злочин откривен захваљујући доброј сарадњи полиције и тужилаштва.

- Током истраге предузето је више мјера да бисмо што прије открили ко је учинио злочин. Истрага је на крају довела до резултата, што је најбитније - казао је Иванић.

Начелник сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Горан Микановић је истакао да је осумњичени откривен на основу доказа и обавјештења која је полиција добила.

- Осумњичени Б. П. ће након испитивања бити предат у надлежност поступајућег тужиоца Окружног тужилаштву у Приједору - казао је Микановић.

Главни тужилац приједорског тужилаштва Младен Митровић је рекао да ће након што осумњичени буде испитан бити одлучено које ће мјере против њега бити даље предузете.

Нагласио је да је добра сарадња с полицијом допринијела ефикасном рјешавању овог злочина. Истакао је да је од оснивања приједорског тужилаштва 1. јуна прошле године заједно са полицијом урађено много на унапређењу безбједносне ситуације на подручју приједорске регије.

Мјештани

Познаници и комшије убијеног Миле Тубића кажу да нису могли ни да претпоставе да је Бране Плавшић починио тај злочин.

- Миле је био душа од човјека, поштен и миран, а ни са Браном нисмо имали сукоба. За њега се у посљедње вријеме није причало ништа лоше. Сада нико ни не зна шта је то било између њега и Миле. Прича се да су некада раније имали неке сукобе због земље, али нико од нас не може да вјерује да је због тога морала пасти мртва глава, поготово што је то било раније - казали су мјештани Диздарлија код Козарске Дубице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана