Пијани мигрант запалио притворску ћелију у Великој Кладуши

Н. Б.
Пијани мигрант запалио притворску ћелију у Великој Кладуши

Велика Кладуша - Мигрант, који је притворен због крађе, тешко је повријеђен у пожару који је подметнуо у Полицијској станици у Великој Кладуши.

Све се десило у недјељу навече, када су двојица страних држављана приведена због покушаја крађе аутомобила. Према незваничним информацијама, обојица су били пијани и одбијали су сарадњу с полицијским службеницима. Након сата проведеног у притвору, полицајци су осјетили дим, а потом су видјели како гори једна од притворских јединица у којој је био мигрант. Ватра је брзо букнула, а полицајци су се дали на гашење пламена противпожарним апаратима. Убрзо су стигли и ватрогасци који су локализовали пожар.

Мигрант, који је подметнуо пожар, завршио је са тешким опекотинама, а збринут је у Кантоналној болници у Бихаћу. Три полицајца који су гасили пожар превезени су у Дом здравља у Великој Кладуши. Задобили су лакше повреде због удисања дима.

У МУП-у Унско-санског кантона рекли су да су обавили увиђај и да ће више детаља бити познато након налаза вјештака за противпожарну заштиту.

- О свему је обавијештено и Кантонално тужилаштво - навели су у МУП-у УСК.

За вријеме увиђаја бројне полицијске патроле биле су у близини ПС Велика Кладуша. 

И сарајевска полиција је због крађе привела двојицу миграната. Држављани Либије Ф. Д. (19) и А. Ш. (19) ухапшени су због покушаја крађе “рено мегана”, “мерцедеса” и “аудија А3” у сарајевским улицама Франца Лехара и Крањчевићевој. Мигранти су у недјељу рано ујутро покушали да украду возила, али су спријечени у томе јер их је у крађи затекла патрола.

Н. Б.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана