Pijana braća iz Teslića pretukla policajca

Nebojša Tomašević
Pijana braća iz Teslića pretukla policajca

Teslić - Braća Muhamed B. (30) i Emir B. (28) uhapšeni su zbog sumnje da su pijani napali i povrijedili policajca u gradskom parku u Tesliću.

Incident se desio tokom vikenda kada je policijska patrola intervenisala u parku zbog remećenja javnog reda i mira.

- U pitanju je bila anonimna prijava u kojoj je navedeno da više mladića u lokalnom parku baca i prevrće stolice i galami. Po dolasku patrole zatečena su braća Muhamed i Emir koju su odmah počeli da psuju i vrijeđaju. Jedan od policajaca im je prišao i rekao da se smire, ali oni nisu željeli da prestanu da galame i bacaju stolice - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su se psovke mladića, koji su očigledno bili pijani, ubrzo pretvorile u napad.

- Oni su iznenada nasrnuli na policajaca koji im je prišao i oborili ga na zemlju. Tukli su ga pesnicama po glavi i vratu, a samo zahvaljujući kolegama napadnutog i drugoj patroli koja je brzo stigla nasilnici su spriječeni da teže povrijede policajca i stavljene su im lisice na ruke - kazao je ovaj izvor.

Nakon hapšenja, napadači su odvezeni u policijsku stanicu na saslušanje, a napadnuti policajac u dobojsku bolnicu.

Nezvanično saznajemo da su ljekari nakon pregleda utvrdili da policajac nije ozbiljnije povrijeđen pa je pušten na kućno liječenje.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, kazali su da su osumnjičeni alkotestirani i utvrđeno je da su pijani.

- Kod M. B. je utvrđeno oko 2,14 promila alkohola u krvi, a kod E. B.  1,22 promila. Osumnjičene teretimo da su prvo odbili naredbe patrole da prestanu s nepristojnim ponašanjem i galamom, a zatim su i napali policajca i povrijedili ga - saopštili su iz PU Doboj.

Dodali su da će protiv osumnjičenih Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj za krivično djelo koje su počinili.

Policajci u Tesliću napadani su i u martu ove godine kada je uhapšen E. A. iz ovog grada. On je  napao policajca nakon što je polupao ulazna vrata stana jednog sugrađanina. Kada je stigla patrola on je prvo prijetio pištoljem, a zatim napao policiju koja ga je brzo savladala. Alkotestiran je i utvrđeno je da u krvi ima 1,75 promila alkohola.

Napadi

Policajci u Republici Srpskoj sve češće su na meti raznih nasilnika koji ih tuku čim stignu i prijete oružjem.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova RS u prvih šest mjeseci zabilježeno je 20 napada na policajce.

U tim napadima 18 policajaca je povrijeđeno lakše, a jedan teže. Broj napada u odnosu na isti period prošle godine, ove godine je veći za 42,9 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana