Пијана браћа из Теслића претукла полицајца

Небојша Томашевић
Пијана браћа из Теслића претукла полицајца

Теслић - Браћа Мухамед Б. (30) и Емир Б. (28) ухапшени су због сумње да су пијани напали и повриједили полицајца у градском парку у Теслићу.

Инцидент се десио током викенда када је полицијска патрола интервенисала у парку због ремећења јавног реда и мира.

- У питању је била анонимна пријава у којој је наведено да више младића у локалном парку баца и преврће столице и галами. По доласку патроле затечена су браћа Мухамед и Емир коју су одмах почели да псују и вријеђају. Један од полицајаца им је пришао и рекао да се смире, али они нису жељели да престану да галаме и бацају столице - казао је извор близак истрази.

Додао је да су се псовке младића, који су очигледно били пијани, убрзо претвориле у напад.

- Они су изненада насрнули на полицајаца који им је пришао и оборили га на земљу. Тукли су га песницама по глави и врату, а само захваљујући колегама нападнутог и другој патроли која је брзо стигла насилници су спријечени да теже повриједе полицајца и стављене су им лисице на руке - казао је овај извор.

Након хапшења, нападачи су одвезени у полицијску станицу на саслушање, а нападнути полицајац у добојску болницу.

Незванично сазнајемо да су љекари након прегледа утврдили да полицајац није озбиљније повријеђен па је пуштен на кућно лијечење.

Из Полицијске управе Добој, наводећи иницијале, казали су да су осумњичени алкотестирани и утврђено је да су пијани.

- Код М. Б. је утврђено око 2,14 промила алкохола у крви, а код Е. Б.  1,22 промила. Осумњичене теретимо да су прво одбили наредбе патроле да престану с непристојним понашањем и галамом, а затим су и напали полицајца и повриједили га - саопштили су из ПУ Добој.

Додали су да ће против осумњичених Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен извјештај за кривично дјело које су починили.

Полицајци у Теслићу нападани су и у марту ове године када је ухапшен Е. А. из овог града. Он је  напао полицајца након што је полупао улазна врата стана једног суграђанина. Када је стигла патрола он је прво пријетио пиштољем, а затим напао полицију која га је брзо савладала. Алкотестиран је и утврђено је да у крви има 1,75 промила алкохола.

Напади

Полицајци у Републици Српској све чешће су на мети разних насилника који их туку чим стигну и пријете оружјем.

Према подацима Министарства унутрашњих послова РС у првих шест мјесеци забиљежено је 20 напада на полицајце.

У тим нападима 18 полицајаца је повријеђено лакше, а један теже. Број напада у односу на исти период прошле године, ове године је већи за 42,9 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана