Pijan udario automobilom policajca

N. T.
Pijan udario automobilom policajca

Banjaluka - Dušan Grabovica (21) iz Prijedora uhapšen je juče ujutro nakon što je pijan automobilom udario i povrijedio policajca koji je pokušao da ga zaustavi u banjalučkoj ulici Save Kovačevića, saznaje “Glas Srpske”.

Policajcu je ljekarska pomoć ukazana u Službi hitne pomoći i, na sreću, prošao je bez ozbiljnijih povreda.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog, saopštila je da se sve desilo oko 2.45 časova. Grabovicu, koji je vozio “škodu”, pokušao je da zaustavi policajac radi saobraćajne kontrole, ali je mladić stisnuo papučicu gasa, zakačio pripadnika MUP-a i pobjegao. U policiji kažu da je nasilnog vozača ubrzo poslije toga uhapsila patrola u ulici Mladena Stojanovića. Saznajemo da je alkotestiranjem u krvi Grabovice izmjereno 1,59 promila alkohola i da je to vjerovatno bio razlog zbog kojeg je bježao.

- Osumnjičenog D. G. teretimo za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i povređivanje policajca. Kod njega je nakon privođenja alkotestiranjem utvrđeno da je vozio pijan. Oduzet mu je automobil kojim je udario policajca - navodi se u policijskom saopštenju.

Osumnjičeni je nakon ispitivanja pušten, a protiv njega će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana