Паљанин поново приведен због сумње да је повезан са убиством сарајевских полицајаца

Небојша Томашевић
Паљанин поново приведен због сумње да је повезан са убиством сарајевских полицајаца

Сарајево - Милош Обрадов из Пала ухапшен је због сумње да је повезан са убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

Њему су лисице на руке ставили припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) у четвртак увече, што је потврдио и његов адвокат Бојан Веселиновић.

- Обрадова не сумњиче да је директни извршилац у убиству полицајаца. Ухапшен је јер се наводно некако може повезати с тим случајем, а како, то још није речено. Има алиби за вријеме када је почињен злочин - казао је Веселиновић.

Незванично сазнајемо да је Обрадов ухапшен у Палама док је возио дјевојку кући. У СИПА су потврдили да су ухапсили једну особу због довођења у везу с убиством сарајевских полицајаца, али нису наводили детаље и идентитет осумњиченог. Истакли су да је акција изведена у сарадњи са Тужилаштвом Кантона Сарајево, Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ и Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

- Осумњичени М. О. је ухапшен на територији Источног Сарајева и тренутно се налази на криминалистичкој обради - рекла је кратко портпаролка Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић не наводећи детаље.

Обрадов је о убиству сарајевских полицајца испитиван 26. октобра, када је брутално претучен у МУП-у Кантона Сарајево.

Осим њега, тада су због истог дјела испитивани Стефан Самарџија и Срђан Соколовић који су такође претучени. Они су се тада предали на позив СИПА. Њих су у сарајевској полицији маскирани полицајци ударали ногама, рукама, натјерали их да скину панталоне и доњи веш па су им клијештима гњечили тестисе. Мучење је трајало цијелу ноћ, након чега су пуштени кући. Због овог злостављања адвокат Бојан Веселиновић поднио је кривичну пријаву Тужилаштву Кантона Сарајево. Познаници Обрадова сумњају да је његово привођење освета због пријаве за злостављање и мучење.

Полицајци Адис Шеховић и Давор Вујиновић усмрћени су 26. октобра око пет часова. Тада су на њих док су се возили у полицијском аутомобилу паљбу отворили крадљивци који су на паркингу у Гетеовој улици покушавали да украду “голф 6” хрватских регистарских таблица. Током истраге испитано је 49 особа, углавном осуђиваних ауто-мафијаша. Због повезивања с овим злочином крајем октобра ухапшен је и притворен Срећко Трифковић који је повезиван с ауто-мафијом и осуђиван због крађе возила. Иза решетака је због повезивања с овим случајем недавно завршио и Славен Дакић којег сумњиче за тешку крађу и спречавање доказивања. Међутим, њихова тачна улога у убиству полицајаца још није позната.

Инспектори

Извор близак истрази је казао да су инспектори у сарајевској полицији Милошу Обрадову раније говорили да је за његово, али и привођење Стефана Самарџије и Срђана Соколовића крив начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац.

- Када су то сазнали, осумњичени су били љути на Шеховца кога су планирали да туже и наводно су му и пријетили - казао је овај извор.

Сазнајемо да је поменута тројка саслушана у полицији Источног Сарајева у вези са овим околностима, а о свему је обавијештен МУП РС као и Федерална управа полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана