Палица којом је претучен новинар Владимир Ковачевић случајно откривена

Н. Т.
Палица којом је претучен новинар Владимир Ковачевић случајно откривена

Бањалука - Телескопску палицу којом је претучен новинар БН телевизије Владимир Ковачевић (37) сасвим случајно уочио је власник фирме “Тип Топ” Драган Матић из Бањалуке који је дан након напада дошао по позиву да очисти мјесто туче.

Он је то  потврдио  у бањалучком Окружном суду на суђењу боксеру Марку Чолићу (32), који је оптужен да је заједно са Недељком Дукићем (28) из Кнежева, покушао да убије Ковачевића.

- Позвао ме непознати мушкарац и питао да ли радимо чишћење и знам ли за тучу која се десила у улици Бановић Страхиње. Питао ме да ли бих дошао да видим да се очисти мјесто туче. Поподне сам отишао да то видим и видио неку госпођу да већ чисти  мјесто и степенице испред зграде - казао је Матић.

Додао је да је док је прилазио згради видио црну палицу у близини паркинга која је била на врху искривљена. Матић је, како се испоставило, срео комшиницу Ковачевића и чистачицу Сњежану Мацановић која је у суду испричала да је чистила крв.

- Када је прилазио згради  упитао је  “Шта је ово” и угледала сам неку црну палицу. Позвала сам Владимировог оца Станоју који је сишао и позвао полицију и чула сам да му говоре да палицу нико не дира. Да није тако било бацила бих је у смеће јер нисам знала шта је то - рекла је Мацановићева.

Свједочили су и власник клуба “Балкан” Мирољуб Јурић и менаџер у клубу Жарко Ковачевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана