Пацијент добојске болнице додиривао пацијенткињу, па насрнуо на медицинаре

nezavisne.com
Пацијент добојске болнице додиривао пацијенткињу, па насрнуо на медицинаре

Добој - Насиље у породици које је починио Теслићанин Е.К. (54) довело га је у Службу психијатрије добојске болнице “Свети апостол Лука”, а то што је у ову здравствену установу доведен у пратњи полиције није га поколебало да насрне на пацијенткињу у болничком тоалету.

Наиме, како сазнајемо, 20. маја око три сата иза поноћи права драма се одвијала у Служби психијатрије, гдје је Е.К. у женском тоалету спазио пацијенткињу, ушао унутра и почео да је додирује, а то је открио медицински техничар.

“Техничар је викнуо на њега и покушао да га савлада, али он се опирао па је техничар морао да позове колеге, који су одмах дотрчали и покушали да му помогну, али у томе одмах нису успјели”, каже извор “Независних”.

Пошто нису могли да га обуздају, техничари су позвали радника болничког обезбјеђења и тек онда су успјели да га смире и поставе на кревет, гдје је фиксиран “магнетима”, који га спречавају да устане.

“Све вријеме док су га савладавали, он их је ударао рукама и ногама, псовао им и покушавао да им се отме, али техничари су успјели иако су трпјели ударце”, прича наш извор.

Наш покушај да у Служби психијатрије из прве руке од медицинских техничара сазнамо шта се дешавало те ноћи остао је безуспјешан јер су нам из болнице поручили да неће удовољити нашој знатижељи.

“С обзиром на то да се ради о пацијентима Службе за психијатрију, др Вјеко Ковачевић, начелник Службе, неће давати у јавност никакве изјаве и рекао је да се за све друге информације обратите Окружном јавном тужилаштву”, поручено је из болнице у којој нисмо успјели дознати ни тежину повреда које су техничари задобили од пацијента.

Из Полицијске управе Добој је саопштено да су овдашњем Окружном јавном тужилаштву поднијели извјештај против Е.К. због основа сумње да је починио два кривична дјела, полно узнемиравање и тјелесна повреда.

Ово није први случај, сазнајемо, да пацијенти насрћу на медицинско особље у добојској болници, али најчешће се с тим сусрећу запослени у Служби психијатрије, тзв. подрума, како је Добојлије зову, а гдје се осим хроничних душевних болесника хоспитализују конзументи наркотика и алкохола.

Управо због тога у тој служби су запослени само медицински техничари, који морају бити спремни да се изборе с понекад агресивним пацијентима и онима који кризирају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана