Otac monstrum bacio bebu u smrt

Nevena Bunić
Otac monstrum bacio bebu u smrt

Bratunac - Zoran M. (28) iz Zagona kod Bratunca uhapšen je zbog sumnje da je ubio petomjesečnog sina, nezvanično saznaje “Glas Srpske”. Terete ga da je bebu bacio na krevet i tako je teško povrijedio, a mališan je preminuo nekoliko dana nakon toga u bolnici u Tuzli.

Zločin nezapamćen u ovim krajevima desio se 24. marta u kući u Zagonima kod Bratunca u kojoj je Zoran M. živio sa nevjenčanom suprugom.

- Od siline udarca beba je zadobila teške povrede glave, ruku i nogu. Mališan je prebačen u bolnicu u Zvorniku, a potom zbog teškog stanja i u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli, gdje je preminuo početkom aprila - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Iako je policija obaviještena odmah po prijemu djeteta u zvorničku bolnicu, istražioci su bili nemoćni jer nije bilo poznato kako je mališan zadobio povrede.

Obdukcija je pokazala da je beba umrla od nasilnih povreda, zbog čega su alarmirani policija i Okružno tužilaštvo u Bijeljini. Osumnjičeni je uhapšen u utorak u Vojkovićima kod Istočnog Sarajeva.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su, navodeći inicijale, da oca monstruma terete za teško ubistvo.

- Policiji je prijavljeno da je u zdravstvenu ustanovu primljena beba koja je zadobila povrede zbog kojih je nekoliko dana nakon toga preminula. Z. M. teretimo da je nanio povrede djetetu - saopštili su u Policijskoj upravi Zvornik.

Dodali su da rade na utvrđivanju svih okolnosti i da istraga u ovom slučaju još traje.

- Nakon ispitivanja Z. M. predaćemo u nadležnost Okružnog tužilaštva u Bijeljini, uz izvještaj o počinjenom djelu - naveli su u PU Zvornik.

Nisu poznate okolnosti kako je mališan povrijeđen, ali po Zagonima pričaju da su svađe u kući Zorana M. bile svakodnevica.

- On i njegova supruga često su se svađali i tukli. Ne znam kako je beba povrijeđena. Moguće je i da im je ispala iz ruku dok su se njih dvoje naguravali, a moguće i da ju je Zoran u naletu bijesa bacio - rekao je jedan mještanin Zagona koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema nezvaničnim informacijama, Zoran M. je mentalno zaostao, a njegov stric mu je staratelj. Navodno i njegova supruga ima psihičkih poteškoća. Živjeli su od penzije za osobe sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama. Odranije nije poznat policiji, a kako se priča po Zagonima, nikada nije pravio probleme u selu.

Nestali iz sela

Prema priči mještana Zagona, nakon povređivanja bebe niko nije vidio Zorana M. i njegovu suprugu u selu. Nije poznato ni gdje je beba sahranjena.

- Ona je, navodno, otišla kod roditelja u Sokolac, ali ne znamo da li je i on bio otišao za njom - rekao je jedan mještanin Zagona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana