Osumnjičeni za napad zoljom predat Tužilaštvu

nezavisne.com, srna
Osumnjičeni za napad zoljom predat Tužilaštvu

Banjaluka - Aleksandar Radić (42) iz Čelinca, koji je uhapšen zbog ispaljivanja zolje na zgradu “Agrama” u Banjaluci, predat je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Nakon što Radića sasluša tužilac, odlučiće da li će zatražiti da za osumnjičenog bude određen pritvor.

Podsjetimo, ranije je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao da je DNK analiza pokazala i u potpunosti potvrdila da se Radićev DNK slaže sa onim koji se nalazio na ispaljenoj zolji.

“Tako da se nesporno radi o licu koje je tu zolju i koristilo. Uz njega imamo saznjanja o najmanje još jednom licu koje je učestvovalo u tom slučaju”, rekao je Lukač.

Aleksandar Radić počinio više krivičnih djela za koja je pravosnažno osuđivan

Četrdesetdvogodišnji Aleksandar Radić iz Čelinca, koji je uhapšen jer je ispalio “zolju” na zgradu Koncerna “Agram” u banjalučkom naselju Borik, izvršio je do sada više krivičnih djela za koja je pravosnažno osuđivan, saznaje Srna.

Prema saznanjima Srne, Okružni sud Banjaluka osudio je Radića 2003. godine na osam mjeseci zatvora zbog krivičnog djela teška krađa.

Osnovni sud Banjaluka 2013. godine osudio ga je za tešku krađu na četiri mjeseca zatvora, a 2012. godine Osnovni sud u Kotor Varošu za iznudu u pokušaju i tjelesnu povredu osudio ga je na novčanu kaznu u iznosu od 3.500 KM.  

Godine 2007. Osnovni sud Banjaluka osudio je Radića na kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, uslovno dvije godine i novčanu kaznu od 500 KM za krivično djelo nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Krivično djelo izvršeno je na području opštine Čelinac.  

Radića je 2015. godine Opštinski sud u Jajcu osudio na kaznu zatvora u trajanju šest mjeseci, uslovno godinu i tri mjeseca za krivično djelo pripremanje krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelom teška krađa prema Krivičnom zakonu FBiH.  

Ovo krivično djelo izvršeno je u septembru 2012. godine u mjestu Bulići, zaseok Zabraje, opština Jajce.

Prema sazananjima Srne, Radiću je Osnovni sud Banjaluka 1990. godine izrekao vaspitnu mjeru sudski ukor za počinjeno krivično djelo teška krađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana