Осуђеник искочио кроз прозор тоалета

Н. Т. - Р. Ђ.
Осуђеник искочио кроз прозор тоалета

Фоча - Абдулах Бербић (67), који издржава казну од 20 година затвора због убиства Раде Дојчиновић, успио је да побјегне из Универзитетске болнице у Фочи тако што је искочио кроз прозор тоалета, сазнаје “Глас Српске”.

Према ријечима извора блиског истрази, овај бјегунац, који је био свега нешто више од два часа на слободи, ухапшен је у напуштеној кући у селу Мијаковићи код Фоче.

- Бербић је побјегао из болнице у сриједу око 18 часова, а ухапшен око 20.30 часова. Био је на Интерном одјељењу, које се налази у приземљу зграде. Затражио је да иде у тоалет, али је то злоупотријебио, па се попео на радијатор у тоалету,  отворио прозор и искочио - казао је овај извор.

Додао је да су његов бијег чувари брзо примијетили, па је алармирана полиција.

- Блокиран је шири дио града и више патрола је кренуло у потрагу за њим. Он је убрзо лоциран и поново враћен у болницу, а затим и у затвор - казао је овај извор.

У КПЗ Фоча сазнајемо да је против Бербића покренут дисциплински поступак у којем ће бити одлучено да ли ће бити кажњен. Руководство затвора је Министарству правде РС предложило да овај затвореник буде смјештен на одјељење са појачаном безбједношћу на период од пола године. Одлуку о томе донијеће министар правде. Из Полицијске управе Фоча, наводећи иницијале, саопштили су да им је бијег пријављен у сриједу око 19 часова.

- За осумњиченим А. Б. је одмах покренута потрага и он је уз сарадњу са службеницима КПЗ Фоча убрзо откривен. Враћен је у болницу, гдје му је указана помоћ, а затим смјештен у просторије КПЗ Фоча - саопштено је у полицији.

Осим због убиства, Бербић је раније више пута осуђиван, а познат је по кривичним дјелима. Бербић је Раду Дојчиновић убио 19. септембра 2015. године. Прије тога ју је пратио, а усмртио ју је испред њене куће, гдје ју је затекао како пије кафу, испаливши у њу два хица из пиштоља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана