Osuđeni narko-diler želi novo suđenje

N. T.
Osuđeni narko-diler želi novo suđenje

Banjaluka - Saša Čupeljić (30) iz Banjaluke, koji je na osnovu sporazumnog priznanja krivice osuđen na tri godine zatvora zbog šverca droge, traži da mu bude ponovljeno suđenje. Njegov advokat Marko Mikeš podnio je zahtjev za ponavljanje postupka banjalučkom Okružnom sudu.

-  Lica koja su optužena sa Čupeljićem osuđena su za blaži oblik krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. Osuđeni su da su djelo počinili samostalno. Zato se sada postavlja pitanje s kim se Čupeljić udružio u činjenju krivičnih djela. Došlo je do novih činjenica zbog kojih je postupak potrebno ponoviti - naveo je Mikeš.

Čupeljić je osuđen u banjalučkom Okružnom sudu jer je sa još četiri lica švercovao kokain i marihuanu od 1. januara 2016. do 19. septembra prošle godine na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice. Ostala četvorka nedavno je osuđena na ukupno dvije godine i pet mjeseci zatvora. Oni su kokain prodavali po cijenama od 50, 100, 300, a marihuanu od 20, 120, 150 do 1.000 maraka zavisno od količine. Svi oni su uhapšeni  u akciji “Petrićevac”, u kojoj je krajem septembra prošle godine privođeno ukupno 28 osumnjičenih. Nakon ispitivanja i pregleda dokaza banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je dvije optužnice protiv deset osoba. Ova desetorka dobila je ukupno 30 godina i 11 mjeseci zatvora. Najvišu kaznu od šest i po godina dobio je Ognjen Ćutković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana