Осуђени нарко-дилер жели ново суђење

Н. Т.
Осуђени нарко-дилер жели ново суђење

Бањалука - Саша Чупељић (30) из Бањалуке, који је на основу споразумног признања кривице осуђен на три године затвора због шверца дроге, тражи да му буде поновљено суђење. Његов адвокат Марко Микеш поднио је захтјев за понављање поступка бањалучком Окружном суду.

-  Лица која су оптужена са Чупељићем осуђена су за блажи облик кривичног дјела недозвољена производња и промет опојних дрога. Осуђени су да су дјело починили самостално. Зато се сада поставља питање с ким се Чупељић удружио у чињењу кривичних дјела. Дошло је до нових чињеница због којих је поступак потребно поновити - навео је Микеш.

Чупељић је осуђен у бањалучком Окружном суду јер је са још четири лица шверцовао кокаин и марихуану од 1. јануара 2016. до 19. септембра прошле године на подручју Бањалуке, Приједора, Прњавора и Козарске Дубице. Остала четворка недавно је осуђена на укупно двије године и пет мјесеци затвора. Они су кокаин продавали по цијенама од 50, 100, 300, а марихуану од 20, 120, 150 до 1.000 марака зависно од количине. Сви они су ухапшени  у акцији “Петрићевац”, у којој је крајем септембра прошле године привођено укупно 28 осумњичених. Након испитивања и прегледа доказа бањалучко Окружно тужилаштво подигло је двије оптужнице против десет особа. Ова десеторка добила је укупно 30 година и 11 мјесеци затвора. Највишу казну од шест и по година добио је Огњен Ћутковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана