Осуђени дилер опет иза решетака

Н. Т.
Осуђени дилер опет иза решетака

Бањалука - Владимир Сумоња (29) из Бањалуке, који је недавно осуђен на двије године затвора због шверца наркотика, поново је иза решетака након што му је на основу жалбе тужилаштва продужен притвор из којег је пуштен послије изрицања првостепене пресуде, сазнаје “Глас Српске”.

Одлука је донесена након што је Врховни суд Српске уважио жалбу Окружног тужилаштва и случај вратио Окружном суду у Бањалуци који је 4. јуна поново продужио притвор Сумоњи. Он се, како сазнајемо, два дана касније сам јавио у КПЗ Бањалука. Он је за шверц наркотика осуђен 14. маја у бањалучком Окружном суду заједно са Луком Томашевићем (26) који је добио осам мјесеци затвора. Према пресуди, двојац је шверцовао наркотике од јануара до 9. новембра 2018. на подручју Бањалуке. У пресуди се наводи да су куповали марихуану, спид и екстази и држали их у викендици у Бањалуци ради продаје. Након што их је полиција открила, покушали су да униште наркотике и сакрију трагове.

Када су полицајци дошли пред викендицу, чула се галама из објекта: “Попадаћемо”, “Не гине нам затвор”, “Бацај прах у судопер и пуштај воду”.

Сумоња и Томашевић постали су познати након што је током истраге објављено да су гађали полицајце твором не би ли избјегли привођење. Међутим, на суђењу су полицајци који су их хапсили рекли да је животиња сама скочила с крова викендице. Сумоња и Томашевић пали су у акцији “Таргет” почетком новембра 2018, када су пронађена 2,4 килограма сканка, 218 грама спида, те 131 грам екстазија. Приликом претреса је пронађена и опрема за импровизовану лабораторију за производњу марихуане.

Сумоња је до сада осуђиван седам пута, од чега двапут због шверца наркотика. Сумоњин бранилац Марко Микеш најавио је жалбу на нову одлуку о притвору јер сматра да Окружни суд није добро разумио упутства Врховног суда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана