Оптужница против 24 особе: Тражили родицу умјесто дроге

nezavisne.com
Оптужница против 24 особе: Тражили родицу умјесто дроге

Сарајево - Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва КС против 24 особе, која их терети да су амфетамин, кокаин и канабис продавали у својим становима и на другим адресама, али и у кафићима.

Оптужени су користили шифроване термине који су означавали врсту, количину и цијену дроге, па је тако, по доступним информацијама, купац дилеру, ако би хтио 25 грама, говорио да поведе "ону малу родицу", док двије "родице" значи 50 грама.

Суд је оптужницу потврдио против Самедина Фишића, Малика Мушановића, Елдина Кустуре, Анела Ђоне, Џевада Хаскића, Елдина Вељковића, Шемсе Селимовића, Алена Папића, Алема Кахровића, Санина Џабије, Сенадина Фишића, Вахидина Гакића, те Емира Милишића.

Оптужница је потврђена и против Ибре Елезовића, Армина Табака, Ирсана Бузокуа, Адија Кахвеџића, Јасмина Хамзића, Хариса Бектешевића, Џенана Кадрића, Сеада Хањалића, Јасмина Жунића, Мухамеда Ђонке и Јасмине Пинтол.

Самедина Фишића и Малика Мушановића терете да су од октобра прошле до априла ове године на подручју Кантона Сарајево, Херцеговачко-неретванског и Босанскоподрињског кантона организовали сваки своју групу због продаје дроге.

Оптужени су, подсјетимо, обухваћени великом полицијском акцијом "Лимит", која је изведена у априлу.

Занимљиво је да је полиција неке од њих заустављала непосредно након што им је пресретнут разговор, те код њих проналазила мању количину дроге. Интересантно је, такође, да су дилери знали да су под будним оком полиције, па је Фишић, како је раније објављено, ангажовао више жена које су преносиле дрогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана