Opljačkao pumpu u Tesliću maskiran u Darta Vejdera

N. B.
Opljačkao pumpu u Tesliću maskiran u Darta Vejdera

Teslić - Slaven Lazarević (30) iz Teslića uhapšen je zbog sumnje da je maskiran u Darta Vejdera opljačkao benzinsku stanicu “Nestro petrol” u ulici Svetog Save u Tesliću, gdje je ukrao oko 10.200 KM.

Pljačka se desila 9. januara uveče, kada je maskirani Teslićanin, prijeteći pištoljem, od radnika oteo kovertu sa pazarom, a potom pobjegao. Nakon ispitivanja u policiji osumnjičeni je predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju. Okružni sud u ovom gradu odredio mu je jednomjesečni pritvor. 

- Lazarević je nosio crnu uniformu sa pancirom, crne vojničke čizme i rukavice. Na glavi je imao crnu kacigu sa potkapom i tamnim skijaškim naočarama. Izgledao je kao Dart Vejder, negativac iz serije “Ratovi zvijezda”. U vrijeme pljačke, povremeno je morao da pomjera skijaške naočare s očiju, valjda da bi nešto vidio - pojasnio je ranije izvor iz istrage.

Policija je pretresla i kuću koju koristi Lazarević, gdje je pronašla tragove koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Istražioci nisu pronašli odijelo Darta Vajdera, niti ukradeni novac. Lazarević odranije nije poznat po krivičnim djelima.

Dejan K. (18) i tinejdžer (17) iz Doboja uhapšeni su zbog sumnje da su opljačkali benzinsku stanicu “Dušanić” u Modriči. Razbojništvo se desilo u petak, kada su maskirani lopovi prijeteći pištoljem od radnika oteli 310 maraka, a potom pobjegli. Uhapšeni su samo dva časa nakon pljačke. Ukradeni novac je pronađen  i vraćen vlasniku benzinske pumpe.

- O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju, kao i tužilac za maloljetnike - naveli su u PU Doboj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana