Одређен притвор Срећку Трифковићу због сумње да се може довести у везу с убиствима полицајаца

klix.ba
Одређен притвор Срећку Трифковићу због сумње да се може довести у везу с убиствима полицајаца

Сарајево - Кантонални суд у Сарајеву донио је рјешење којим је одређен једномјесечни притвор за Срећка Трифковића, због сумње да се може довести у везу с убиством двојице сарајевских полицајаца.

Притвор је одређен на приједлог Тужилаштва КС због опасности да би боравком на слободи могао утјецати на свједоке, прикрити доказе, поновити кривично дјело и истовремено због опасности да би могло доћи до узнемирења јавности.

Рочиште које је одржано у уторак било је затворено за јавност јер је Кантонално тужилаштво сматрало да би присуство медија могло угрозити наставак истраге у проналаску извршиоца убистава службеника МУП-а КС које се догодило прошлог петка.

Трифковић је од раније познат полицијских, али и правосудним органима с обзиром да је привођен и осуђиван због крађе возила и изнуда. Био је један од оптужених у предмету "Шетач" у вези са организираним кријумчарењем дроге, али је ослобођен због незаконитих доказа.

Тренутно се против њега и још 23 особе води поступак пред државним судом у предмету "Волан" због сумње да се ради о организованој групи у вези са крађом аутомобила, кријумчарењем, даљом продајом, измјеном ознака, изнуђивањем откупа и растављањем дијелова украдених возила због даље продаје. У овом случају је пуштен да се брани са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана