Одбјегли робијаш из Бијељине након пет година ухапшен на Рачи

nezavisne.com
Одбјегли робијаш из Бијељине након пет година ухапшен на Рачи

Бијељина - Полиција је у аутобусу пронашла и ухапсила Горана Зарића Келаидија (53), који је годинама у бјекству из Казнено-поправног завода Бијељина, гдје је служио затворску казну због убиства, сазнају “Независне”.

Наш извор појашњава да се том одбјеглом робијашу траг губио од 2013. године све до прије неколико дана, када је и ухваћен.

“Он је 2013. године користио ванзаводске погодности, али се потом није вратио у затвор”, открива саговорник “Независних”.

Додаје да је овај случај веома занимљив из још неколико разлога.

“Иако звучи невјероватно, у моменту када се није јавио на издржавање затворске казне било му је остало свега три мјесеца до дана када му робија истиче и када је требало да постане слободан човјек. Ипак, очигледно није имао стрпљења да још тих неколико мјесеци проведе иза решетака”, појашњава наш саговорник упућен у детаље истраге.

Наш извор истиче да је под знаком питања гдје је Зарић провео све ове године те да није искључено да је био у Грчкој.

“Према подацима којима располажемо, он се у моменту бјекства звао Горан Зарић, а када је ухапшен имао је и презиме Келаиди, па отуда сумња да је свом презимену додао још једно и све то поприлично 'мирише' на Грчку”, појашњава нам саговорник.

Наш извор, који је инсистирао на анонимности, истиче да је тај Бијељинац давно осуђен за убиство у том граду.

Из Граничне полиције БиХ, уз навођење иницијала, саопштили су да су службеници Јединице граничне полиције Бијељина ухапсили Зарића 16. јула приликом уласка у БиХ на међународном граничном прелазу Рача.

“Утврђено је да је за њим Полицијска управа Бијељина расписала потрагу због кривичног дјела бјекство лица лишеног слободе. Бх. држављанин предат је службеницима Полицијске станице Бијељина”, саопштено је из ГП БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана