Обрт на суђењу Драгану Церовцу: Жртва бранила свог отмичара

Небојша Томашевић
Обрт на суђењу Драгану Церовцу: Жртва бранила свог отмичара

Бањалука - Ненад Јаковљевић из Бијељине бранио је у бањалучком Окружном суду свог отмичара, суграђанина Драгана Церовца (24) и рекао да не тражи његово кривично гоњење јер он према њему није показивао непријатељство.

Републичко тужилаштво терети Церовца да је заједно са браћом, кик-боксерима, Миљаном и Љубаном Видовићем из Бијељине, који се налазе у бјекству, 14. маја прошле године учествовао у отмици Јаковљевића.

- Убијеђен сам да Церовац нема удјела у томе. Он је гарантовао за мене да ћу вратити дуг који сам имао према Миљану Видовићу и ничим није показао нетрпељивост. Покушао је да их убиједи да ме пусте и да он оде, али су му рекли нећеш ти нигде - казао је Јаковљевић и до детаља испричао како су га претукла браћа Видовић.

Према његовим ријечима Миљану је дуговао 2.000 евра, али га је он уз помоћ брата Љубана навео да потпише уговор да је дужан 16.000 КМ. Тај уговор је закључио са  Фикретом Мушановић коју су звали браћа Видовић јер они нису имали личне карте БиХ и нису могли да закључе уговор. Казао је да су уговор сачинили у књижари и овјерили у општини Бијељина.

- Тог дана договорио сам се с Љубаном да се нађемо у кафићу “Буренце” ради регулисања дуга. Звао је брата Миљана, али он није имао чим доћи. Након сат времена довезао га је Церовац  и Миљан је сјео крај мене загрлио ме, ударио по глави и узео документе и телефон. Пријетио је и тражио новац и рекао да му сада дугујем 8.000 евра, а не 2.000  - казао је Јаковљевић.

Појаснио  је да су из кафане ишли до нотара, једне књижаре и општине Бијељина како би саставили уговор и да га је већи дио времена Миљан држао за руку.

- На приједлог Церовца послије потписивања уговора отишли смо у роштиљницу. Покушао сам да побјегнем, али ме Миљан стигао мотором и након тога одвео у теретану гдје ме тукао и затворио у тоалет. Одатле ме вратио у возило. Он и брат су рекли Церовцу да вози на викендицу њиховог оца. Ту су ме тукли Љубан и Миљан, пријетили да ће одсјећи прсте - рекао је између осталог Јаковљевић.

Тужилац Свјетланка Бјелић приговорила је свједоку Јаковљевићу јер, како је рекла, није тако причао у истрази. Фикрета Мушановић, која је потписала уговор с Јаковљевићем, изјавила је да је то урадила јер је замолио Миљан и јер није видјела ништа сумњиво. Она је мајка боксера и учесника познатог ријалити “Парови” Ђорђа Томића.

Побјегли у Србију

Браћа Миљан и Љубан Видовић побјегли су из БиХ  недуго након отмице Ненада Јаковљевића. Вјерује се да се налазе у Србији, а за њима је расписана потјерница. Имају двојно држављанство Србије и БиХ па је њихова евентуална екстрадиција под великим  знаком питања. Миљан је  борећи се под заставом Србије 2013. године у Сао Паулу освојио  титулу шампиона свијета у дисциплини К-1 полутешке категорије до 81 килограм. Годину раније, освојио је титулу шампиона Европе у категорији до 75 килограма, а на европском трону замијенио га је млађи брат Љубан Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана