Нудиле помоћ па закључивале уговоре о кредиту

Н. Т.
Нудиле помоћ па закључивале уговоре о кредиту

Мркоњић Град - Бивше кредитне службенице у филијали једне микрокредитне организације у Шипову Драгана Балаћ (39) из тог града и Радосава Савић (39) из Бањалуке оптужене су да су, нудећи хуманитарну помоћ, превариле 84 особе с којима су закључиле лажне уговоре о кредиту тешке 840.000 КМ.

Према оптужници, Балаћева и Савићева су од новембра 2012. до маја 2013. са грађанима слабијег имовног стања са територије Шипова и Мркоњић Града закључиле уговоре о кредиту лажно им приказујући да се ради о хуманитарној помоћи. Тврдиле су да ће добити  између 350 до 700 КМ помоћи и то неће морати враћати. Балаћева је радила као службеница, а Савићева као директорица у микрокредитној организацији.

Лаковјерним грађанима тврдиле су да организација из Сарајева даје новац социјално угроженим категоријама и незапосленима. По основу лажних уговора стечајни управник је оштећенима слао опомене због неплаћања рата кредита, захтијевајући исплату кредита у цјелости. У оптужници се наводи да су оптужене на овај начин за себе прибавиле имовинску корист од 655.604 КМ. Оптужницу против њих потврдио је Основни суд у Мркоњић Граду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана