Нови детаљи о убиству бизнисмена Славише Крунића: Ковачевић ликвидиран када је покушао да овјери жртве

Небојша Томашевић
Нови детаљи о убиству бизнисмена Славише Крунића: Ковачевић ликвидиран када је покушао да овјери жртве

Бањалука - Жељко Ковачевић, који је погинуо након убиства бизнисмена Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића, погођен је када је пришао изрешетаном возилу да види да ли је усмртио своју мету, сазнаје “Глас Српске”

Извор близак истрази је казао да је на њега тада запуцао тешко рањени члан Крунићевог обезбјеђења и возач аута Горан Илић.

- Након што су он и саучесник испалили рафале на “тојоту” у којој су били Крунић, Павловић и Илић, Ковачевић је кренуо према возилу да види да ли су жртве ликвидиране. Претпостављамо да је пришао да их овјери. Тада је Илић запуцао на њега и погодио га у стомак - казао је извор близак истрази.

Због овог злочина, који се десио 22. априла у Гламочанима код Лакташа, ухапшен је и притворен Емилио Балдо. Још се трага за Бенедијем Ђукановићем који је са мјеста злочина побјегао у бијелом “голфу 7”. Претпоставља се да су Ковачевић и Ђукановић били директни извршиоци убиства, док им је Балдо јавио када је “мета” кренула према мјесту сачекуше. Нападачи су чекали скривени у жбуњу на путу за Крунићево имање недалеко од капије у Гламочанима. Када је “тојота” у којој је он био наишла осули су рафалну паљбу. Мета напада био је Крунић што указује и чињеница да напдачи нису пуцали на “тојоту” када је у њој био сам Илић који је сат и по прије злочина ишао до имања свог шефа.

Истрагом је утврђено да су кобне вечери непосредно прије убиства Балдо, Ковачевић и Ђукановић сједили у једом кафићу у Гламочанима. Полиција је до сада пронашла  двије пушке с оквирима, за које се сумња да су коришћене у убиству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана