Novi detalji o hapšenju Stefana Samardžije: Ukradenim autom odvezao ubicu?

Nebojša Tomašević
Novi detalji o hapšenju Stefana Samardžije: Ukradenim autom odvezao ubicu?

Banjaluka - Stefan Samardžija (24) iz Pala, osumnjičen za učešće u ubistvu Damira Ostojića Šijana i ranjavanju njegove supruge Sandre Jošić, odvezao je ubicu s mjesta zločina u ukradenoj “škodi oktaviji”, navelo je Republičko tužilaštvo u prijedlogu za pritvor osumnjičenog koji je dostavilo sudu, saznaje “Glas Srpske”.

Banjalučki Okružni sud Samardžiji je nakon ispitivanja odredio jednomjesečni pritvor zbog bojazni od bjekstva i uticaja na svjedoke, saučesnike i dokaze.

- Nepoznati počinilac je nakon ubistva Ostojića pobjegao banjalučkom Kozarskom ulicom prema vozilu “škoda oktavija”, u kojoj ga je čekao osumnjičeni Samardžija. Zatim su se odvezli prema Gornjoj Piskavici u selo Šešići, gdje su zapalili “škodu” - navedeno je u tužilačkom dokumentu.

Tužilaštvo, osim ovoga, tereti Samardžiju da je ukrao “škodu oktaviju” u noći između 26. i 27. jula 2018. godine u Sarajevu, a zatim je 30. jula ukrao i tablice koje je postavio na taj automobil.

- “Škodu” su 31. jula 2018. godine nepoznate osobe dovezle u Banjaluku. gdje su je držale skrivenu do momenta zločina. Utvrđeno je da je to vozilo provezeno autoputem Sarajevo - Zenica i da je istog dana iza njega prošao Samardžija u “seatu”. To je potvrđeno i DNK tragovima s magnetne kartice za plaćanje putarine - navodi tužilaštvo u svom prijedlogu za pritvor.

Saznajemo da se Samardžija tokom ispitivanja branio ćutanjem i nije davao izjave. Njegov advokat Bojan Veselinović tvrdi da tužilaštvo nema dokaze za ono što tvrdi.

- Jedino što u odnosu na Samardžiju tužilaštvo dokazuje je to da je autom putovao u Banjaluku mjesec dana prije ubistva. Sa zločinom i krađom spornog auta ga ne povezuju ni na koji način, a za to nemaju nijednog dokaza. On u vrijeme ubistva nije bio u Banjaluci. Pojedini mediji nekorektno bez dokaza mog branjenika za to već osuđuju - kazao je Veselinović.

Damir Ostojić likvidiran je 5. septembra prošle godine nedaleko od svoje kuće u Kozarskoj ulici u Banjaluci kada je ubica na njegov džip “rendž rover” ispalio 15 hitaca. Tada je povrijeđena Ostojićeva supruga Sandra Jošić (40), koja je zadobila više prostrelnih rana.

Istraga

Tokom istrage ubistva Damira Ostojića policija je ispitala više od 100 osoba, među kojima ima i onih s “podebljim policijskim dosijeom”. Urađena su i brojna vještačenja tragova s mjesta zločina. Postoje priče da ovo ubistvo ima veze sa obračunom kriminalnih grupa u regiji, a sumnja se da iza zločina stoji “škaljarski klan” iz Crne Gore.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana