Нови детаљи о хапшењу Стефана Самарџије: Украденим аутом одвезао убицу?

Небојша Томашевић
Нови детаљи о хапшењу Стефана Самарџије: Украденим аутом одвезао убицу?

Бањалука - Стефан Самарџија (24) из Пала, осумњичен за учешће у убиству Дамира Остојића Шијана и рањавању његове супруге Сандре Јошић, одвезао је убицу с мјеста злочина у украденој “шкоди октавији”, навело је Републичко тужилаштво у приједлогу за притвор осумњиченог који је доставило суду, сазнаје “Глас Српске”.

Бањалучки Окружни суд Самарџији је након испитивања одредио једномјесечни притвор због бојазни од бјекства и утицаја на свједоке, саучеснике и доказе.

- Непознати починилац је након убиства Остојића побјегао бањалучком Козарском улицом према возилу “шкода октавија”, у којој га је чекао осумњичени Самарџија. Затим су се одвезли према Горњој Пискавици у село Шешићи, гдје су запалили “шкоду” - наведено је у тужилачком документу.

Тужилаштво, осим овога, терети Самарџију да је украо “шкоду октавију” у ноћи између 26. и 27. јула 2018. године у Сарајеву, а затим је 30. јула украо и таблице које је поставио на тај аутомобил.

- “Шкоду” су 31. јула 2018. године непознате особе довезле у Бањалуку. гдје су је држале скривену до момента злочина. Утврђено је да је то возило провезено аутопутем Сарајево - Зеница и да је истог дана иза њега прошао Самарџија у “сеату”. То је потврђено и ДНК траговима с магнетне картице за плаћање путарине - наводи тужилаштво у свом приједлогу за притвор.

Сазнајемо да се Самарџија током испитивања бранио ћутањем и није давао изјаве. Његов адвокат Бојан Веселиновић тврди да тужилаштво нема доказе за оно што тврди.

- Једино што у односу на Самарџију тужилаштво доказује је то да је аутом путовао у Бањалуку мјесец дана прије убиства. Са злочином и крађом спорног аута га не повезују ни на који начин, а за то немају ниједног доказа. Он у вријеме убиства није био у Бањалуци. Поједини медији некоректно без доказа мог брањеника за то већ осуђују - казао је Веселиновић.

Дамир Остојић ликвидиран је 5. септембра прошле године недалеко од своје куће у Козарској улици у Бањалуци када је убица на његов џип “ренџ ровер” испалио 15 хитаца. Тада је повријеђена Остојићева супруга Сандра Јошић (40), која је задобила више прострелних рана.

Истрага

Током истраге убиства Дамира Остојића полиција је испитала више од 100 особа, међу којима има и оних с “подебљим полицијским досијеом”. Урађена су и бројна вјештачења трагова с мјеста злочина. Постоје приче да ово убиство има везе са обрачуном криминалних група у регији, а сумња се да иза злочина стоји “шкаљарски клан” из Црне Горе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана