Незапамћена трагедије у селу Локањ код Зворника: Опростили се од малог анђела

Небојша Томашевић
Незапамћена трагедије у селу Локањ код Зворника: Опростили се од малог анђела

Зворник - Смрт трогодишњег дјечака Б. М. из Локања код Зворника у црно је завила ово мјесто чији становници су се заједно са породицом и родбином малишана у петак опростили од малог анђела који је сахрањен на локалном гробљу.

Мјештани Локања с невјерицом и у шоку кроз сузе причају о томе како је малишан настрадао када је у четвртак поподне у утичницу угурао мутилице од миксера. Тада га је ударила струја и задобио је тешке повреде од којих је нешто касније преминуо.

Малишана, који је био у несвијести, комшије и родбина превезли су у болницу у Лозници гдје су љекари успјели да га накратко врате у живот. Превезен је за Београд на даље лијечење, али није успио да добије животну битку.

- Све се десило док се играо у кухињи када је његова мајка накратко  била у купатилу. Малишан је узео мутилице од миксера и гурнуо тањи крај у утичницу, па га је ударила струја и задобио је тешке повреде. Иако су сви били у близини нажалост нико није видио тај тренутак. Тек када се чуо јаук схватили су шта се десило. У кући постоје осигурачи, али нису искочили када је малишан изазвао спој  - казао је један мјештанин Локања не желећи да му помињемо име.

Други комшија који је учествовао у превозу дјечака до болнице, казао је да у вријеме трагедије малишанов отац није био ту.

- Дјечакова мајка га је назвала да одмах иде кући не рекавши му шта се десило. Нико није ни слутио да је у питању оваква трагедија. Одмах смо се упутили тамо и чим смо дошли доживјели смо шок када само чули шта је било - рекао је овај мјештанин.

Присјетио се тренутака који су убрзо услиједили када се уобичајени радни дан претворио у борбу за дјечији живот.

- Малишана смо одмах ставили у ауто и одвезли до болнице у Лозници. Љекари су успјели да му помогну и врате га у живот, након чега је одвезен за Београд на даље лијечење. Сви смо се порадовали да ће преживјети, али нажалост убрзо је јављено да се није изборио с повредама и да је преминуо - испричао је пријатељ породице коју је у четвртак задесила незапамћена трагедија. Додао је да су још сви у чуду јер се дјечак никада прије није на такав начин играо у кући.

Мјештани села Локањ кажу да не памте овакву трагедију.

- У питању је поштена, радничка породица која се бави пољопривредом. Родитељи страдалог дјечака имају још кћеркицу од четири године. Обоје су брижни родитељи, али ето довољна је секунда да се догоди таква трагедија - казао је комшија.

Полиција

У Полицијској управи Зворник навели су да им овај случај није био пријављен, али да ће разговарати са породицом.

- Позив полицији није упућен вјероватно због шока који је доживјела породица и чињенице да је дијете одмах превезено у болницу у сусједној Србији. Полиција ће у наредном периоду разговарати са члановима породице о овом несрећном случају - казали су у ПУ Зворник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана