Nastradao vraćajući se sa lovačke proslave

Nebojša Tomašević
Nastradao vraćajući se sa lovačke proslave

Teslić - Jovo Mišić (65) iz Gornjeg Buletića kod Teslića pronađen je mrtav u blizini rječice Inove, a kako se pretpostavlja, nastradao je kada se okliznuo i pao niz strmu liticu u korito rijeke, saznaje “Glas Srpske”.

Mišića su u četvrtak, nekoliko časova iza ponoći, pronašli sinovi i slučaj prijavili policiji. Imao je povrede na tijelu koje su, kako saznajemo, najvjerovatnije nastale usljed pada. Prema nezvaničnim informacijama, ne isključuje se ni mogućnost da je Mišića udario automobil, te ga odbacio u korito rijeke. Obdukcijom tijela, koju je obavio specijalista sudske medicine Ljubomir Curkić, utvrđeno je da je Mišić preminuo usljed teških povreda.

- Imao je višestruke prelome rebara i rascjep pluća, što je  dovelo do smrti. Sve ukazuje na to da je povrede zadobio padom ili ga je s leđa udario auto. Međutim, ne mogu da tačno kažem kako je došlo do toga, to treba da utvrdi istraga -  kazao je Curkić.

Mještani Buletića su ispričali da je Mišić kobne večeri bio na nekoj proslavi u lovačkoj kući u selu. Kažu da se ovdje najverovatnije radi o nesrećnom slučaju.

- Čuo sam da je komšija koji je te večeri bio s njim na proslavi rekao da se Jovo otisnuo i skotrljao niz strmu obalu lokalne rječice i pao na kamenje. Tu je gadan teren i jako strmo i klizavo, a puno je krupnog kamenja. To je kao neka litica, a korito rijeke je duboko dva-tri metra - kazao je mještanin Borislav B.

U Policijskoj upravi Doboj, navodeći inicijale, kazali su da je u toku istraga okolnosti i uzroka stradanja Jove Mišića.

- Policiji je 1. novembra prijavljeno da je u Gornjem Buletiću kod Teslića pronađen mrtav J. M. i da su ga pronašli sinovi. Odmah je pokrenuta istraga, a nadležni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju naredio je i obdukciju. Dok se ne utvrde sve okolnosti ovog događaja, ne možemo iznositi više detalja - rekli su u policiji.

Porodica

Mještani Buletića kažu da su iza stradalog Jove ostali tri sina, kćerka i supruga. Ističu da je ovo veliki šok za njihovu porodicu, ali i sve njih u Buletiću. O stradalom svi oni imaju samo riječi hvale.

- Jovo je bio dobar komšija i nije se ni sa kim svađao, niti zamjerio - kazao je jedan mještanin Buletića ne želeći da mu pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana